Locația superbă din Bulgaria pe care o poți vizita gratis. A cucerit toți românii cu frumusețea ei

Dacă vrei să pleci într-o vacanță aproape de România, trebuie să știi că există locuri care îți pot oferi relaxarea și odihna de care ai nevoie. Click! îți dezvăluie o locație mai puțin cunoscută, care se află în Bulgaria.

Nessebar este unul dintre cele mai frumoase locuri din Bulgaria / foto: Pixabay
Nessebar este unul dintre cele mai frumoase locuri din Bulgaria / foto: Pixabay

Orașul stațiune Nessebar din Bulgaria îți poate oferi experiența de care ai nevoie. Orașul se află la 342 de kilometri de București, la 207 km de Vama veche și la doar 4,6 kilometri de celebra stațiune Sunny Beach din Bulgaria.

Orașul vechi din Nessebar are o moștenire culturală impresionantă, alături de adevărate monumente arheologice arhitecturale, deci, pe lângă relaxare, dacă vreți să vă plimbați, aveți și ce vizita.

Pe lângă arhitectura cu adevărat ieșită din comun, aici te poți bucura și de două plaje principale, una dintre acestea fiind cea care unește Nessebarul cu stațiunea Sunny Beach, iar cealaltă fiind aflată în sudul stațiunii.

Având în vedere că se află aproape de Sunny Beach, Nessebar este un loc ideal pentru ieșiri la cină sau pentru sesiuni de shopping.

Cum ajungi în Nessebar? Cele mai bune trasee

București – Giurgiu – Ruse – Razgrad – Provadia – Staro Oreahovo – Obzor – Nessebar (342 km)

București – Călărași – Silistra – Dobrici – Varna – Nessebar (366 km)

București – Cernavodă – Negru Vodă – Dobrici – Varna – Nessebar ( 440 km)

Dar, există și alte rute dacă vii din alte orașe din România:

Dacă vii din Constanța, poți alege ruta: Constanța – Negru Vodă – Dobrici – Varna – Nessebar (247 km)

Distanță între Ploiești și Nessebar este de 403 kilometri, iar cea mai convenabilă ruta este cea prin București – Ruse – Razgrad – Obzor – Nessebar

Dacă pleci din Craiova, vei avea de parcurs fix 500 de kilometri până în Nessebar, cu trecere prin Alexandria – Giurgiu – Ruse și continuând traseul de mai sus până la Nessebar

Dacă vii din Iași, drumul este evident unul mai lung (657 km) cu traseul Iași – Bralad – Galați – Medgidia – Dobrici – Varna – Nessebar

Ce trebuie să știi despre orașul vechi Nessebar

Orașul din Bulgaria are două părți: orașul vechi și orașul nou. Orașul vechi, considerat drept unul dintre cele mai vechi orașe din Europa, este legat de orașul nou printr-un istm. Mergi cam 10 minute pe jos din cel nou în cel vechi.

În orașul nou există multe hoteluri alături de plajă principala din stațiune. Sunt și restaurante și magazine în ambele părți ale stațiunii, însă orașul vechi Nessebar este principala atracție în cazul în care ți-ai propus să vizitezi obiectivele turistice de aici.

Pe lângă atracțiile turistice, ruinele și bisericile orașului vechi Nessebar, poți admira și străzile înguste, casele bulgăresti din perioada Renașterii, care sunt încă locuite, amfiteatrul orașului și te vei putea relaxa la terasele de aici sau vei putea gustă unele dintre cele mai delicioase preparate culinare.

În timpul sezonului de vara, stațiunea este destul de aglomerată, în special zona orașului vechi, însă străzile de aici devin destul de libere după ora 23.00, iar unele magazine închid relativ devreme când se inserează.

Plajele principale din Nessebar și cum ajungi la ele

În Nessebar există două plaje principale. Prima unește orașul cu stațiunea Sunny Beach, este acoperită cu nisip fin, lată, iar turiștii au cabine pentru schimbat, toalete, restaurante, șezlonguri și umbrele, care pot fi închiriate la prețul de 8 leva/obiect.

Între cele două plaje principale din Nessebar se află orașul vechi, construit pe o mică peninsula.

A doua se află în sudul orașului și se numește South Nessebar Beach. Poți ajunge aici și din centrul orașului vechi, după o plimbare de 15-20 trecând pe lângă port și ulterior pe lângă faleză.

Plajă din sudul stațiunii Nessebar are, de asemenea, nisip fin, iar în apropiere vei găși un parc mare, dar și locuri în care poți lua masă și dușuri pentru picioare.

Sezlongurile și umbrelele costă tot 8 leva/obiect, iar plajă se întinde pe aproximativ 2 kilometri cu tot cu plajele private aferente hotelurilor de aici, scrie site-ul travelplanner.ro. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
gratar mici
bujorul de stepa zeu de campie facebook jpg
avion pexels jpg
politie italia1 jpg
coloana masini a1 jpg
Cheng  Charlie  Saephan castigator loterie profimedia jpg
philip weston thomas porumbel bobbi profimedia (3) jpg
autostrada a13 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net