Portocală, micul străjer de pe Vârful Ceahlău. Un motan extrem de iubit de către turiști

Pe vârful măreț al Ceahlăului, într-un peisaj spectaculos la aproape 2.000 de metri altitudine, trăiește o mică vedetă neașteptată - motanul Portocală. Acest simpatic felin a devenit cunoscut în rândul turiștilor și, mai recent, și pe internet, câștigându-și un loc special în inimile celor care îl întâlnesc sau îl descoperă în fotografii.

Motanul Portocală. Foto: Ioan Panaite.
Motanul Portocală. Foto: Ioan Panaite.

Micul străjer de pe Vârful Toaca

De aproximativ patru ani, Portocală a fost surprins în apropierea Cabanei Dochia, la Cabana Meteo de la baza vârfului Toaca și, mai ales, în zona înaltă la cota de 1.904 de metri. Turiștii care au avut șansa de a-l întâlni l-au numit "Micul străjer de pe Vârful Toaca" pentru prezența sa constantă în această regiune montană impunătoare.

Cum a ajuns Portocală să trăiască în această locație extrem de înaltă, rămâne un mister plin de farmec. Se pare că acest motan s-a adaptat la condițiile dificile ale vieții de munte, fiind surprins adesea pe scările care duc spre vârf, întâmpinând cu bucurie turiștii curioși.

Portocală, o adevărată vedetă și pe Internet

Portocală nu este doar un motan obișnuit; el a devenit o adevărată vedetă și pe Internet. Numeroase fotografii cu el au fost distribuite și apreciate de către internauți, iar comentariile pline de afecțiune și umor curg abundent.

Recent, în noiembrie 2023, motanul și-a surprins admiratorii prin migrația sa spre nord, în zona Cabanei Fântânele. Această schimbare de domiciliu a fost anunțată de un meteorolog local, Ioan Panaite, stârnind curiozitatea și admirația celor care îl urmăresc.

  "E mai tare decât caprele negre"  

Internauții îl iubesc pe Portocală pentru atitudinea sa prietenoasă, pentru faptul că a devenit un simbol al supraviețuirii pe Ceahlău și, desigur, pentru umorul specific în comentariile lor. "E mai tare decât caprele negre", afirmă unul dintre admiratori, subliniind statutul special pe care l-a dobândit micul motan pe aceste înălțimi montane.

Portocală continuă să încânte și să aducă zâmbete pe chipurile celor care îl întâlnesc sau îl descoperă virtual, transformându-se într-un adevărat ambasador al frumuseții și misterului Munților Ceahlău. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0891639079 jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net