Povestea impresionantă a mamei care l-a împușcat pe bărbatul ce i-a ucis fiica minoră, chiar în sala de judecată în timpul procesului

Marianne Bachmeier avea doar 46 de ani când a murit de cancer într-un pat de spital din Lubeck, Germania, după o lungă suferință. Cazul Marianne Bachmeier este unul care este amintit de majoritatea mamelor din Germania. De ce? Pentru că ea a fost la rândul ei o mamă, însă care l-a ucis pe ucigașul copilului ei într-un act de răzbunare, chiar în sala de judecată în timpul procesului. El era acuzat și de alte infracțiuni.

Povestea impresionantă a mamei care l-a împușcat pe bărbatul ce i-a ucis fiica / foto: captură video
Povestea impresionantă a mamei care l-a împușcat pe bărbatul ce i-a ucis fiica / foto: captură video

În anii ‘80, povestea lui Marianne Bachmeier a făcut înconjurul lumii și a divizat opinia publică. Cazul ei a stârnit dezbateri intense cu privire la limitele sistemului de justiție, drepturile victimelor și ale familiilor acestora și impactul psihologic al crimelor odioase.

Klaus Grabowski, în vârstă de 35 de ani, un măcelar local, și-a ucis vecina de 7 ani, Anna, pe data de 5 mai 1980. Individul a ținut-o pe micuță în casa sa timp de câteva ore, timp în care a agresat-o sexual, înainte de a o strangula până la moarte, nu se știe sigur cu ce, având în vedere că unele surse spun că s-a folosit de o pereche de chiloți, altele că de o pereche de ciorapi. Ulterior, i-a îndesat corpul într-o cutie de carton și a aruncat-o într-un canal din apropiere. La scurt timp, cadavrul ei a fost descoperit de autorități, după ce logodnica acestuia l-a denunțat la poliție.

Mama victimei, Marianne Bachmeier, în vârstă de 31 de ani la acea vreme, l-a împușcat cu opt gloanțe chiar în sala de judecată. Tribunalul districtual din Lubeck, Germaniei de Vest, era plin pe data de 6 martie 1981 când mulțimea s-a împrăștiat la auzul focurilor de armă.

Grabowski și-a mărturisit crima, dar a susținut în mod bizar că a fost amenințat de Anna, în vârstă de șapte ani, și că a ucis-o în consecință. De asemenea, avocații acestuia au susținut în timpul procesului că acesta a acționat din cauza unui dezechilibru hormonal cauzat de terapia hormonală pe care a primit-o. Individul mai fusese condamnat anterior pentru violarea altor două fete și în 1976 a fost supus voluntar castrării chimice. Ulterior, s-a aflat că urma în secret un tratament hormonal, pentru a anula efectul castrării, potrivit tabloidului The Sun.

Din 8 gloanțe, 6 l-au nimerit

Așa se face că, pe 6 martie 1981, în a treia zi a procesului lui Grabowski și în jurul orei 10 dimineața, după ce bărbatul a făcut declarații uimitoare, precum că nu a comis violență sexuală împotriva minorei și că aceasta a venit de bună voie, omorând-o pentru a nu spune la nimeni ce s-a întâmplat, mama copilei, Marianne, a intrat în sala de judecată a Tribunalului Districtual din Lubek cu un pistol Beretta 70 ascuns în buzunarul de la geacă.

Într-un act șocant de justițiarism, ea s-a apropiat calm de Grabowski și a tras opt focuri de armă de la mică distanță, dintre care 6 l-au și nimerit.

El a murit pe loc în fața tuturor. Majoritatea oamenilor au considerat că femeia a avut tot dreptul să-l omoare pe ucigașul fetiței ei. Cazul a devenit faimos la scurt timp și unele persoane au strâns peste 100.000 de mărci pentru a o ajuta.

Însă, fapta nu a fost văzută cu ochi buni de autorități. Pe lângă faptul că și-a pierdut fiica, Marianne a fost condamnată de către judecători la 6 ani de închisoare. Femeia a stat doar trei ani în închisoare și și-a vândut povestea unei edituri cu 250.000 de mărci. Apoi a părăsit Germania, locuind în Nigeria și Italia, unde a lucrat ca educatoare și ca asistentă medicală. Ulterior, Marianne Bachmeier s-a îmbolnăvit de cancer pancreatic și a murit în septembrie 1996, la vârsta de 46 de ani, într-un spital din Lubeck, Germania. Ea este înmormântată alături de fiica sa, Anna, în cimitirul Burgtor.

În 1984, a fost lansat filmul „Annas Mutter”, bazat pe cazul real al lui Marianne Bachmeier din 1981. Cu doi ani înainte să moară, Marianne a lansat cartea „Palermo, amore mio. ”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Camilla și Charles, GettyImages (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Regina Elisabeta a II a jpg
mutare in casa noua pixabay jpg
nadia comaneci gettyimages jpg
de ce nu a fost angajata o tanara jpg
Stalin, în  1937 (© Wikimedia Commons)
atelierul lui mos craciun jpg
6 front liceu jpg
bancomat jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net