Povestea incredibilă a „reginei” Kazuko și a „supușilor” săi! Cine este femeia care a trăit alături de 31 de militari pe o insulă, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial

Aproape de sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial (1944), Shoichi Higa și soția sa, Kazuko, locuiau pe o insulă, numită Anatahan. Crâncenele bătălii ale războiului s-au petrecut, în cea mai mare parte, fără ca insula Anatahan să fie afectată direct. Rămasă singură după ce soțul ei a plecat în speranța de a își găsi sora, Kazuko Higa a trăit, 7 ani, alături de 31 de marinari japonezi proveniți de pe navele scufundate de către americani.

Povestea incredibilă a japonezei Kazuko Higa / Foto. Captură video
Povestea incredibilă a japonezei Kazuko Higa / Foto. Captură video

În 1899, spaniolii au vândut plantația Anatahan către germani, care, la rândul lor, au vândut-o Japoniei, după Primul Război Mondial. Japonezii au refăcut plantația și l-au trimis acolo pe un anume Kikuichiro Higa, pentru a supraveghea muncitorii plantației. Kikuichiro a numit, apoi, un supraveghetor adjunct, pe Shoichi Higa, care a sosit pe insulă împreună cu soția sa de 28 de ani, Kazuko, chiar înainte de începerea celui de-al Doilea Război Mondial.

Kazuko a devenit lider al insulei

Shoichi era îngrijorat pentru sora sa din Saipan, așa că a călătorit acolo, lăsând-o pe soția sa responsabilă de fermă. A încercat să se întoarcă, dar a fost blocat din cauza mobilizării de război. Nu se știa dacă sora lui era în viață și bine. Într-o zi, o grămadă de nave japoneze au fost bombardate de avioanele americane și 31 de supraviețuitori, toți bărbați, au ajuns pe insulă. Gensaburo Yoshino, un bărbat care a lucrat la ferma lui Shoichi, pretinde în acel moment că este soțul lui Kazuko Higa, astfel încât acești soldați să nu încerce nimic cu ea. 

Militarii japonezi s-au stabilit acolo și au trăit relativ confortabil. Se hrăneau cu fructele locale, cu legumele cultivate și creșteau animale. Își produceau chiar și propriul vin de nucă de cocos. Totul a fost bine până în anul 1946, când Kikuichiro Higa a fost omorât de către unul dintre soldați, când a fost găsită o poză cu Shoichi, adevăratul soț al femeii. Kazuko a luat locul celui decedat, cu oarece pretenții de lider al insulei.

Dar, fiind singura femeie între atâția bărbați, Kazuko a devenit curând obiectul principal al patimilor, dorințelor și obsesiilor, fiind dorită chiar mai mult decât prețioasele pistoale americane.

„Regina din Anatahan” 

Căpitanul Ishida, militarul japonez cel mai înalt în rang, a nădăjduit să rezolve rivalitățile dintre oamenii săi, căsătorindu-l pe unul dintre ei cu Kazuko. Însă, acesta a decedat în mod misterios. Urmând ca orice bărbat care o lua de soție pe Kazuko să moară în circumstanțe dubioase. Astfel, aceștia au luat decizia să o ucidă. Luptele dintre insulari deveneau tot mai aprige, mărul discordiei fiind „regina” Kazuko.

Însă, mai milos din fire, unul dintre complotiști a avertizat-o. Kazuko s-a ascuns și, din fericire, a fost salvată de către o navă a S.U.A, care a trecut întâmplător prin zonă.

Povestea „reginei” Kazuko și a „supușilor” săi a fost reconstituită în numeroase cărți și în filme. Unele dintre ele se referă la „regina din Anatahan” ca la o persoană machiavelică, ce manipula bărbații pentru propriile plăceri, altele o descriu ca pe o victimă, o ființă complet neajutorată. Povestea completă, reală, a fost cunoscută doar de către protagoniștii săi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net