Povestea incredibilă de dragoste a unui rege român. A fost nevoit să aleagă între aleasa inimii și tron

Un rege al României s-a găsit în mijlocul unei povești de dragoste parcă desprinsă din filme! Din păcate, totul s-a sfârșit tragic pentru cei doi îndrăgostiți, atunci când a venit momentul să aleagă între tron, sau căsătoria cu femeia iubită.  

Regele Ferdinand a fost nevoit să aleagă între dragoste și tron
Regele Ferdinand a fost nevoit să aleagă între dragoste și tron

Este vorba despre regele Ferdinand, care, în timpul adolescenței, a trăit o frumoasă poveste de dragoste alături de Elena Văcărescu, strănepoata lui Ienăchiţă Văcărescu. Cu toate acestea, legile de la acea vreme, cât și miniștrii regelui Carol, au făcut tot posibilul pentru a înăbuși dragostea dintre cei doi. În cele din urmă, Ferdinand se va căsători conform rangului său, în timp ce Elena Văcărescu va ajunge în exil.

Născută pe 21 septembrie 1864, la București, Elena era foarte mândră de originile ei fiind strănepoata lui Ienăchiţă Văcărescu şi nepoata lui Iancu Văcărescu. În memoriile ei, Elena scria că „familia din care scobor eu a fost familia de intelectuali cu deosebire a României de odinioară.” Încă de la o vârstă fragedă, ea a avut parte de o educație aleasă, cu o guvernantă britanică și profesori particulari.

În cele din urmă, la recomandările venite din partea unor personalități marcante, precum Titu Maiorescu şi Vasile Alecsandri, tânăra ajunge să studieze filosofie, estetică, artă poetică şi istorie la Paris, unde publică și un volum de poezii.

A fost nevoit să aleagă între dragoste și tron

Eleva Văcărescu devine apropiată de regina Elisabeta, iar astfel ajunge să îl cunoască și pe Ferdinand, care descoperă literatura românească și dragostea sa pentru poezie prin intermediul acesteia. Cei doi vor începe rapid o frumoasă poveste de dragoste, încurajată chiar de către Elisabeta, care nu considera că o viitoare căsătorie a celor doi ar întâmpina dificultăți.

Cei doi au petrecut câteva luni împreună și chiar s-au logodit în biblioteca palatului regal, cu acordul reginei. În cele din urmă, relația celor doi devine tot mai publică, având chiar și aprobarea regelui, însă consiliul de miniștri se va opune vehement, iar Ferdinand va fi nevoit să leagă între tron și Elena Văcărescu.

În cele din urmă, tânăra pleacă la Paris, iar ea și Ferdinand se vor mai revedea doar o singură dată, în 1926. Aflat într-o vizită în Franța, el a dorit să o revadă pe Elena, iar întâlnirea s-a petrecut la hotelul Ritz, din Paris.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William, Prințul Harry, Kate Middleton, Meghan Markle  sursa   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
lapte pixabay jpg
Haan PalcuChang colaj instagram jpg
planta ciocolata jpeg
descoperire1 jpg
inundatii galati facebook jpg
Rugaciune jpg
Clanul sicilienilor
cicoarea jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net