Primele semne de plictiseală sexuală se fac simţite în cuplu? Iată ce puteţi face pentru a reînvia dorinţa
Atunci când primele semne de „plictiseală“ sexuală se fac simţite în cuplu, cel mai important lucru este ca ambii parteneri să ia atitudine şi să facă tot ceea ce este posibil pentru a reînvia dorinţa.
Erotismul este unul dintre elementele cruciale pentru redescoperirea dorinţei şi atingerea armoniei sexuale. Pentru a vă putea reîntoarce la o viaţă sexuală este important să stimulaţi propria dorinţă, dar şi pe cea a partenerului de viaţă. Chiar dacă într-o primă fază reaprinderea focului pasiunii pare un lucru destul de greu de realizat, în realitate nu trebuie să faceţi altceva decât să vă comportaţi aşa cum făceaţi, în mod spontan, în primele luni ale relaţiei. Amintiţi-vă de modul în care vă priveaţi, vă sărutaţi, vă îmbrăţişaţi sau vă atingeaţi, aceste mici gesturi având un efect benefic asupra oricărei relaţii.
Lăsaţi-vă ghidaţi unul de altul şi veţi observa că, treptat, dorinţa sexuală va reapărea mai repede decât v-aţi fi aşteptat. De asemenea, nu renunţaţi la gestul de a vă seduce partenerul. De-a lungul anilor, v-aţi obişnuit cu ideea că acesta este deja cucerit şi nu mai faceţi nici un efort de a-l seduce, fără să vă daţi seama că un astfel de comportament este un element-cheie pentru stimularea dorinţei. Îngrijiţi-vă, fiţi atentă la felul în care vă îmbrăcaţi chiar şi atunci când sunteţi acasă, surprindeţi-vă partenerul şi curtaţi-l pentru ca acesta să cadă din nou pradă farmecului dumneavoastră.
Profitaţi la maximum de fiecare moment petrecut împreună. Nu vă lăsaţi pradă plictiselii şi monotoniei şi, mai ales, nu fiţi indiferentă la propunerile venite din partea iubitului vostru. Noaptea, treziţi-l pentru a face dragoste. Învăţaţi arta masajului şi nu evitaţi să folosiţi uleiurile şi lumânările parfumate ori de câte ori aveţi ocazia. Raporturile sexuale nu trebuie în mod obligatoriu să aibă loc noaptea. Acelaşi lucru este valabil şi pentru mângâieri sau săruturi.
Armonia sexuală necesită implicarea ambilor parteneri, multă răbdare, comunicare şi, mai ales, credinţa că micile eforturi vor da roade. Complicitatea, încrederea, respectul şi tandreţea sunt esenţiale şi reprezintă colacul de salvare al unui cuplu în derivă.