Primul restaurant din lume gestionat de inteligența artificială. Mâncarea este preparată și servită de roboți

Inteligența artificială continuă să se dezvoltă în lume. S-a deschis primul restaurant complet autonom din lume, gestionat de roboți, în California de Sud (SUA). Clienții care vor să ia masa aici, vor mânca preparate făcute de diferiți roboți și tot ei le vor și servi.

Primul restaurant complet autonom din lume / Foto: Pixabay
Primul restaurant complet autonom din lume / Foto: Pixabay

Restaurantul „CaliExpress by Flippy”, primul restaurant complet autonom din lume, gestionat și deservit de inteligență artificială, a luat viață datorită parteneriatului dintre Cali Group, un holding de tehnologie avansată, Miso Robotics, creatorul Flippy, prima stație robotică de prăjire alimentată de inteligență artificială din lume, și PopID, o companie de tehnologie care utilizează biometria pentru a simplifica comenzile și sisteme de plată.

Restaurantul are un robot care face hamburgeri și încă un robot care face cartofi prăjiți, iar oaspeții pot întregul proces de pregătire a mesei. Aceste tehnologii favorizează un mediu mai sigur și mai prietenos în bucătărie. De asemenea, roboții vor reduce risipa de alimente și de ulei.

„Este primul restaurant din lume în care ...”

 „Din cunoștințele noastre, acesta este primul restaurant din lume în care atât comandarea, cât și fiecare proces de gătit sunt complet automatizate”, au declarat patronii restaurantului, într-un comunicat de presă, potrivit Adevărul.ro.

Pentru clienți, aceste tehnologii diferite vor permite CaliExpress de la Flippy să livreze burgeri proaspăt pregătiți pe bază de carne de vită. În mod unic, robotul - grătar macină carnea de vită de înaltă calitate în timp real după plasarea comenzii, rezultând o chiflă de burger care „se topește în gură”, asigură proprietarii.

Cei care vor să ia masa în restaurantul dotat cu roboți trebuie să știe că au nevoie de un cont pentru a da comanda. Ulterior, oamenii vor asista la pregătirea meticuloasă a preparatelor alese și realizate de către „bucătari roboți”. Bufetul nu va duce lipsă de personal uman. De împachetarea preparatelor se vor ocupa angajații și vor fi fața prietenoasă pe care o văd cei care intră în local.

CaliExpress by Flippy s-a deschis în decembrie 2023 doar cu rezervare, urmând să aibă loc și o mare deschidere.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
1 florin piersic png png
image
image
image
image
image
image
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
geto daci jpg
semnare jpg
jais flight shutterstock jpg
Biserica Greaca Braila  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net