Profeția cutremurătoare a părintelui Arsenie Boca pentru Ceaușescu: „Popo, când am să mor?"

Ultima actualizare:

Părintele Arsenie Boca, una dintre cele mai semnificative figuri spirituale ale României, a trăit într-o perioadă tumultuoasă, sub regimul comunist condus de Nicolae Ceaușescu. Despre această întâlnire, s-a spus că a avut un impact profund asupra ambelor personalități, rezultând într-o profeție uluitoare. Când dictatorul l-a întrebat pe părinte: „Popo, când am să mor?", răspunsul a fost atât de prevăzător și cutremurător, încât a rămas întipărit în memoria celor care au auzit această poveste.

Arsenie Boca. Foto: arhiva.
Arsenie Boca. Foto: arhiva.

Potrivit mărturiei nepoatei lui Arsenie Boca, Zoe Dăian, în anii '80, Părintele Arsenie a fost adus în fața dictatorului, iar întrebarea lui Ceaușescu nu a fost una obișnuită. "Hai, popo, am auzit că tu prezici soarta unui om. De mine ce știi, când am să mor?", a întrebat Ceaușescu. Răspunsul părintelui a fost profetic și cutremurător: "Într-o zi de mare sărbătoare, veți fi omorâți amândoi". Acest avertisment a fost prea mult pentru dictator și soția sa, care au decis să-l alunge, refuzând să mai aibă vreo legătură cu el.

Profeții ulterioare și căderea regimului

Arsenie Boca a fost cunoscut pentru darul clarviziunii, și nu doar în ceea ce privește sfârșitul personalităților publice. Se spune că părintele a prevestit și Revoluția din 1989, precum și propriul sfârșit. Într-o discuție cu o rudă, părintele a avertizat că după moartea sa, va urma o vărsare de sânge în România. Acest avertisment s-a adeverit la doar trei săptămâni după moartea sa, odată cu declanșarea Revoluției.

Învățăturile părintelui Arsenie

În afara profețiilor legate de evenimentele istorice, părintele Arsenie Boca a transmis și învățăminte cu privire la modul în care va evolua viața poporului român după căderea regimului dictatorial. Potrivit mărturiei Zoei Dăian, părintele a sfătuit ca, după căderea lui Ceaușescu, poporul să nu aibă "capul plecat prea mult", să păstreze demnitatea și personalitatea.

Darul clarviziunii

Povestea părintelui Arsenie Boca și întâlnirea sa cu Nicolae Ceaușescu dezvăluie nu doar confruntarea a două personalități opuse, ci și darul clarviziunii care îl caracteriza pe părinte. Mesajele sale profetice au răsunat în istoria României, punându-l în rândul celor care au avut un impact semnificativ asupra destinelor naționale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nicolae Ceaușescu (©„Fototeca online a comunismului românesc”, cota: 184/1977)
image
image
image
image
image
image
FotoJet (14) jpg
euro valuta bani pixabay jpg
tanara din Cuba mutata in Romania jpg
test de inteligenta jpg
tir-shutterstock_1610700505
femeie curatenie rufe de calcat fier 7 12 2009 4 07 57 pm jpeg
FotoJet (8) jpg
Plaja Samskara jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net