Protest în pielea goală la Madrid, pentru drepturile animalelor!

Activiști pentru drepturile animalelor au protestat împotriva industriei blănurilor în pielea goala și acoperiți cu vopsea roșie ce imită sângele – în încercarea de a reprezenta animalele moarte - la Madrid, Spania, duminică.

Protestatarii au cerut sfârșitul producerii blănii în industria modei (foto: Twitter)
Protestatarii au cerut sfârșitul producerii blănii în industria modei (foto: Twitter)

Citește și: Mii de salariații ai Dacia au ieșit în stradă, la Mioveni. Angajații protestează împotriva Guvernului 

Nu au ținut cont de temperaturile reci, s-au poziționat pe asfalt în fața unui faimos mall care vinde blănuri în apropierea pieței Puerta del Sol și au cerut sfârșitul producerii blănii în industria modei. „Cruzimea nu este elegantă”, a spus unul dintre activiști ce ținea un semn pe care scria „Câte vieți pentru o haină?”.

Scopul protestului este de a sensibiliza publicul cu privire la numărul mare de animale care sunt ucise pentru a face o singură haină de blană și de a exercita presiuni asupra guvernului spaniol pentru a purta discuții care vor duce la închiderea tuturor fermelor de blănuri din țară.

Comisia europeană este obligată să ia măsuri

Activiștii au rămas dezbrăcați timp de aproximativ o oră la temperaturi de 3 grade în capitala spaniolă. Unii chiar au tremurat de frig, din cauza faptului că s-au așezat dezbrăcați pe asfaltul rece, dar nu s-au mișcat din acel loc.

Iată și: Studenții veterinari din Australia au pozat nud pentru o cauză nobilă! 

Protestul, organizat de „Animal Naturalis”, face parte din inițiativa cetățenească europeană „„Europa fără blană”, care solicită UE să interzică fermele de blănuri și produsele din blană de crescătorie de pe piață. Aproape 1,3 milioane de persoane au semnat inițiativa, iar acum Comisia Europeană este obligată să răspundă și să ia măsuri.

„Întărim aceste acțiuni de mai bine de 13 ani pentru a arăta oamenilor de pe stradă, care nu știu cum mor aceste animale, fie că sunt electrocutate, gazate sau chiar jupuite de vii. Astăzi am vrut să punem în scenă acest protest, astfel încât oamenii să poată vedea ce se întâmplă în aceste ferme, ceva care este ascuns de publicul larg.”, a declarat Eliana Guerrero, coordonatorul Animal Naturalis. Activiștii au denunțat că, în fiecare an, peste 60 de milioane de animale sunt ucise pentru blana lor.

„Activiștii au protestat în această dimineață complet dezbrăcați și pulverizați cu vopsea ce imită sângele  petru a condamna nedreptatea că milioane de animale sunt sacrificate anual pentru pielea lor”, a declarat și Animal Naturalis pe rețelele de socializare.

Protestul a fost organizat de „Animal Naturalis” (foto: EPA)
Protestul a fost organizat de „Animal Naturalis” (foto: EPA)

Vezi și: Protest violent la funerariile reginei Elisabeta a II-a 

Nu este primul protest ce are loc în Spania

În 2020, peste 70 de activiști Animal Naturalis au participat la protestul împotriva fabricării hainelor din piele de animale. „Nu se înțelege că în secolul XXI, în care există alternative de înlocuirea pielii naturale cu materiale sintetice de aceeași calitate, 60 de milioane de animale sunt încă sacrificate în lume pentru blana lor și peste 32 de milioane numai în Uniunea Europeană”, a declarat la acea vreme coordonatorul Animal Naturalis, Jaime Posada.

Atunci, branduri cunoscute precum: Versace, Chanel, Armani, Calvin Klein, Hugo Boss, Ralph Lauren, Furla, Burberry, Michael Kors, Gucci, Donna Karan, designerul spaniol Adolfo Dominguez sau francezul Jean-Paul Gaultier se alăturaseră inițiativei și au abandonat utilizarea blănii în colecțiile lor. Iar firma italiană Prada anunțase că va face același lucru.

Și anul trecut, în martie, zeci de protestari au stat întinși pe asfalt în capitală pentru încetarea uciderii animalelor pentru blană.

Din 2007, Marea Britanie, Italia, Austria, Croația, Grecia, Republica Cehă, Suedia, Germania și Țările de Jos au interzis creșterea blănurilor. Protestatarii luptă ca același lucru să se întâmple și în Spania.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
autospeciala politie jpg
shutterstock 23084461 barbat calculator computer laptop plata plati online internet comanda comenzi jpeg
hacker freepik jpg
Stockholm și eleganța Nordului jpeg
parc 4 jpeg
panselute capitala jpeg
ion iliescu inquam photos jpg
umbrela ploi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net