Mii de salariații ai Dacia au ieșit în stradă, la Mioveni. Angajații protestează împotriva Guvernului

Centrul orașului Mioveni, din județul Argeș, a devenit neîncăpător, după ce aproape 5.000 de persoane au ocupat platoul din fața Casei de Cultură, în cadrul unui protest îndreptat contra Guvernului.

5.000 de angajați ai Dacia au protestat contra Guvernului. foto: captură arges-stiri.ro
5.000 de angajați ai Dacia au protestat contra Guvernului. foto: captură arges-stiri.ro

Protestatarii, angajați ai uzinei Dacia, din oraș, au manifestat faţă de nerespectarea promisiunilor guvernamentale privind modificarea legislaţiei muncii. Participanţii la protest au adus cu ei fluiere, vuvuzele, tobe, pancarte şi steaguri tricolore sau care poartă însemnele sindicatelor din care fac parte, arată News.ro

Nu sunt singurele nemulțumiri ale protestatarilor, aceștia manifestând și față de lipsa măsurilor de plafonare a facturilor la energie. Protestul a fost organizat de Blocul Național Sindical și de Sindicatul Autoturisme Dacia.

La protestul din Mioveni au participat angajați ai Automobile Dacia, dar și angajați ai companiilor responsabile cu furnizarea de piese și componente, toți fiind membri ai aceluiași sindicat. De altfel, sindicatul angajaților Dacia este printre cele mai mari din țară, un protest organizat de aceștia fiind unul de mare anvergură.

Protestatarii au motivat inițiativa prin dorința de a beneficia de o legislație care să le protejeze și să le susțină locurile de muncă. Ei au spus că așteaptă să se poată încheia contracte colective de muncă, la nivel sectorial și național. 

Sindicatul angajaților Dacia protestează aproape an de an. Anul trecut s-a solicitat suplimentarea posturilor de lucru, iar angajații unui furnizor au reclamat salariile prea mici. În 2019, însă, a avut loc unul dintre cele mai curajoase și, totodată, amuzante acțiuni de protest. 

Angajaţii de la secţiile de Caroserie şi Presaj au atras atenţia asupra alimentelor servite în cantina fabricii. În pauza de masă, salariaţii celor două secţii au luat tăvile cu mâncare şi au mers cu ele la uşile mai multor şefi din uzină, inclusiv la cea din faţa biroului directorului general al Automobile Dacia şi al Groupe Renault România, Christophe Dridi, unde, pur şi simplu, le-au lăsat pe pardoseală.

Bineînțeles, structurile de conducere ale uzinei beneficiază și ele de servicii de catering, la un nivel superior celui disponibil în uzină, din punctul de vedere al meniului diversificat și, mai ales, al calității alimentelor.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Chefi la Cutite  Nosfe si Madalina Foto Mihai Stetcu jpg
FotoJet (4) jpg
zodii care sunt vampiri energetici jpg
tanara dezbracata in pat jpg
legatura dintre oana lis si catalin maruta jpg
Televizor Netflix filme telecomanda FOTO Shutterstock
20431309 1868359380158355 1385536714054017005 n jpg
ruxi jpg
danut panait factura (1) png
Doctori Bogdan si Andreea Prunaru Spital Mioveni foto Denis Grigorescu jpg
image
image
image
image
mesajele vedetelor de 1 Decembrie jpg
Parada de 1 Decembrie, Ziua Națională a României
cub 1 decembrie png
Cătină cu miere - beneficii pentru sănătate
raed arafat si klaus iohannis jpg
parada militara 1 decembrie jpg