„Elvis din Mioveni” face carieră la Mercedes, în Germania

Cine a trecut pe drumul către Uzina Dacia din Mioveni a fost captivat, cu siguranță, de clădirea cu geamuri înalte în fața căreia tronează statuia lui Elvis Presley.

stanga
dreapta
Elvis de la Mioveni (Foto: Captură video Pro TV) jpeg
Elvis de la Mioveni pregăteşte un concurs de dans în memoria regelui rock'n roll-ului
Valentin Mogoaşă,  Elvis de la Mioveni,  în faţa statuii idolului său
Valentin Mogoaşă cunoscut sub numele de Elvis de la Mioveni
Elvis de la Mioveni (Foto: Captură video Pro TV) jpeg

Ei bine, proprietarul și realizatorul edificiului este Valentin Mogoașe, cel supranumit „Elvis din Mioveni”, care este cel mai cunoscut imitator, din România, al Regelui rock'n'roll.

A plecat din țară, după tragedia de la Colectiv

Adevărul l-a găsit pe fostul angajat al Dacia, tocmai în Germania, unde își împarte timpul între serviciu, familie, dar nu uită de pasiunea sa, să fie sosia lui Elvis.

În 2015, după catastrofa de la Colectiv, Valentin a pus lacătul pe clubul dedicat Regelui. Este vorba exact despre clădirea din Mioveni în fața căreia este statuia. Cu 50 de euro în buzunar și o familie de întreținut, „Elvis din Mioveni” a plecat în Germania.

Citește și: Austin Butler a trecut prin 5 luni de chinuri până a obținut rolul lui Elvis Presley. Reacția inedită a Priscillei Presley

Aici s-a stabilizat financiar chiar din pasiunea sa, acceptând să cânte melodiile consacrate ale lui Elvis, costumat corespunzător în hainele strălucitoare specifice, pentru suma de 20 de euro pe oră.

După mai multe tentative de a găsi un loc de muncă stabil, prin platformele de recrutare, Valentin Mogoașe a fost remarcat de o conațională, angajată și ea în Germania. Ea i-a intermediat acestuiacontractul de muncă de la uzina Mercedes, din Stuttgart, unde „Elvis din Mioveni” lucrează ca electrician de peste cinci ai de zile.

Povestea celebrei statui din Mioveni

Cea mai mare onoare a fost să fiu invitat pentru a doua oară la emisiunea ”Românii au talent”, unde Andra mi-a spus: ,,Eşti cel mai bun Elvis care a urcat pe acea scenă". Şi cum principiul meu in viaţă este , mă pregătesc in continuare pentru acel moment”, a rememorat un moment din 2019, Valentin Mogoaşe, pentru Adevărul.

A rămas cu porecla „Elvis din Mioveni”, prestațiile sale fiind o pasiune, în continuare. El a spus și povestea celebrei statui din Mioveni.

Am realizat statuia lui Elvis într-o iarnă folosindu-mă la mulaj de huma găsită la fundaţia construcţiei. Nu aveam cunoştinţe în domeniu, dar cred că a fost un punct de atracţie al oraşului Mioveni. Lucru menţionat şi într-o revistă americană.

Citește și: Florin Ristei și Naomi Hedman, atracția serii la avanpremiera „Elvis"

Statuia avea o instalaţie tip LED, precum şi un sistem de sonorizare în chitară, de unde răsunau binecunoscutele lui cântece”, a mai povestit Valentin pentru Adevărul.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Călin Hagima şi Roxana Nemeş sunt foarte fericiţi împreună jpeg
Andreea Mantea 1 foto playboy  jpg
vlăduța lupău png
Olivia Newton John și John Travolta, apropiați și în 1978, când abia apăruse filmul ”Grease” jpeg
Cabral si Adela Popescu   Sunt celebru, scoate ma de aici (2) jpg
Alexia Eram (6) jpg
David Beckham
tragedie cobadin jpg
image
image
image
image
bodo 2 jpg
foto 1 front insta jpg
Andreea Mantea 1 foto playboy  jpg
Alexia Eram (6) jpg
rita ora
Olivia Newton John și John Travolta, apropiați și în 1978, când abia apăruse filmul ”Grease” jpeg