Austin Butler a trecut prin 5 luni de chinuri până a obținut rolul lui Elvis Presley. Reacția inedită a Priscillei Presley

Ultima actualizare:

Elvis Presley a fost, este și va fi un star, un zeu al muzicii, cu ușurință îi putem spune Regele Rock 'n' Roll-ului. Nu degeaba i s-a pus, de-a lungul timpului, eticheta The King! Merită pe deplin acest statut, iar în memoria lui s-a lucrat intens la un film de excepție care îi poartă numele. Iată că pe 24 iunie se lansează Elvis, un film biografic musical despre viața marelui artist. Click! a obținut în exclusivitate, prin celebra casă de producție Vertical Entertainment, un interviu cu actorul principal, the one and only Austin Butler, cel care îl interpretează excelent pe marele Elvis Presley.

Austin Butler, în rolul lui Elvis
Austin Butler, în rolul lui Elvis

Să fii în pielea lui Elvis Presley nu este ușor, mai ales că starul a fost un personaj volubil, expansiv, cu expresii greu de interpretat, așa cum se întâmplă în cazul tuturor celor care au reușit să rămână oameni unicat în istorie. Vorbim despre Elvis Presley, un nume mare, o personalitate de un calibru greu de egalat, cu o viață demnă de multe filme, lucru care nu i-a împiedicat pe regizori să-și pună imaginația la contribuție și să caute cei mai buni actori în rol de interpretare.

Click! publică, în exclusivitate, un interviu cu Austin Butler, starul de la Hollywood care l-a interpretat pe Elvis Presley în cel mai recent film, producție marca Baz Luhrmann. Cea mai importantă recenzie a venit și de la Priscilla Presley, prima și singura soție a celebrului artist, care s-a arătat mai mult decât încântată de film.

Așteptăm cu nerăbdare lansarea filmului în cinematografe. Până una alta, în premieră în România, vă invităm să urmăriți un interviu care vă va permite să cunoașteți mai multe despre regele Rock 'n' Roll-ului prin intermediul lui Austin Butler.

Cum te-ai simţit când regizorul Baz Luhrmann ţi-a spus că ai primit rolul lui Elvis?

M-am simțit incredibil. Am trăit cu ideea încă dinaintea acestui moment și am colaborat cu el încă din februarie până în Iulie, când am prins rolul.

Înțeleg că audițiile au durat mult…

A: Daa… A fost o audiție de 5 luni (râde). Lucram deja împreună de 4 sau 5 luni până când am dat testul pe ecran. Și între timp a fost și o săptămână la mijloc în care nu știam exact dacă o sa prind rolul, pentru ca mă gândeam că decizia aparținea și producției.

Am fost împăcat cu ambele variante… Mi-am zis “ok, poate mă sună și spune ca nu am luat rolul”, chiar dacă am depus foarte multă muncă. 

Când mi-a dat vestea că am fost ales, am simţit un val de bucurie, de mulţumire şi de emoţie. Am sunat imediat profesorul de dicție și antrenorul de mișcare ritmică, după care am început să mă documentez asiduu… mai exact să continui documentarea începută în urmă cu 5 luni din ce în ce mai profund.

Citeşte şi: Reuniune fabuloasă a familiei lui Elvis Presley, la Graceland

Povestea lui Elvis Presley poate fi spusă din mai multe unghiuri, dar regizorul a ales să se focuseze pe relaţia dintre el şi colonelul Tom Parker, care e şi narator în film. Cum ţi s-a părut această abordare?

Baz este un cineast și un scenarist grozav, și pe deasupra un om deosebit! Am încredere în cea ce face și cred ca abordarea lui este deosebită și neconvențională, iar acest lucru face ca întreaga abordarea a vieții extraordinare a lui Elvis să fie super interesantă.

A fost o plăcere să privesc acest lucru și să văd cum abordarea lui Baz a evoluat pe parcursul filmărilor și chiar și acum în editare și cum povestea a continuat să prindă noi forme mai interesante în timpul întregului proces.

Ai menționat că ai lucrat cu un antrenor pentru dialect, pentru mișcări, dar ca actor, cum reușești sa te transpui într-un personaj care a fost imortalizat în cultura pop timp de mai multe decenii? Cum ai reușit să-i dai viață?

Asta fost provocarea încă de la început, pentru ca așa cum spui și tu, Elvis a fost imortalizat în cultura muzicală. Într-un fel, Elvis a ajuns fie wallpaper-ul societății …

Citeşte şi: Cum a cunoscut-o Elvis Presley pe Priscilla. Gestul cu care a cucerit-o

Asta înseamnă că imaginea lui este omniprezentă?

Exact. Într-un fel a ajuns la un status de super-om, de zeu, însă acest lucru nu-l face accesibil pentru un actor, nu e atât de ușor să-l joci pe Elvis. Nuanțele de caracter ale unui mare om sunt foarte complexe, iar eu a trebuit să găsesc puncte de conexiune. Acest lucru a început cu documentare neîncetată, vizionarea tuturor documentarelor disponibile și a tuturor video-urilor disponibile pe YouTube și înregistrări audio ale interviurilor cu Elvis.

Am ascultat toate interviurile din 1950 până în 1970 și am citit toate cărțile pe care le-am găsit, și în felul acesta am început să găsesc cumva cheile către sufletul lui Elvis. Am încercat să caut punctele comune din trăsăturile de caracter, dar și cele total opuse,  pentru ca apoi sa încerc sa aduc în față punctele comune și să suprim restul. A fost o plăcere să explorez toate aceste lucruri.

Mulți actori spun că machiajul, costumația și coafura îi ajută să între mai bine în rol. Cum te-au ajutat aceste elemente să-ți conturezi rolul o dată intrat pe scenă, în special designul măreței Catherine Martin?

Catherine Martin e genială și este unul dintre cei mai buni designeri de costumație pe care i-am avut și pe deasupra o persoană extraordinară, foarte calmă, maternală. Am avut atâtea ore în care am încercat diverse costumații până am ajuns la ce doream, iar atenția sa la detalii este de neegalat. A fost un privilegiu să lucrez cu ea și să beneficiez de rezultatul eticii în muncă de care dă dovadă și chiar direct a intelectului său.

Ai un costum preferat din cele purtate la filmări?

N-am avut doar un favorit, cu siguranță sunt mai mai multe… depinde de starea de spirit, dar în scenele din anii 50 sunt câteva lucruri care ies în evidență pentru mine. N-am purtat niciodată până acum atât de multe cămăși dantelate! Sunt super! Îmi plac foarte mult și jachetele Bolero, tăieturile extraordinare ale acestora. E de asemenea o costumație care e complet albastră, cu cămașă albastră și mi-a plăcut foarte mult. Și apoi, în anii 60, probabil m-am simțit cel mai bine în ținutele din piele. Te simți grozav când porți așa ceva. 

Și nu se demodează niciodată...

Cu siguranță nu! Și apoi costumele dintr-o bucata (salopetele)…  Te simți efectiv ca un super-erou. E greu pentru mine să-mi aleg o costumație favorită.

Austin Butler, în interpretarea lui Elvis Presley. Sursa foto: Courtesy of Warner Bros
Austin Butler, în interpretarea lui Elvis Presley. Sursa foto: Courtesy of Warner Bros

Aș vrea să schimbăm un pic subiectul. Poți să-mi spui un pic despre relațiile pe care Elvis le are în film și cum a fost să colaborezi cu actori precum Helen Thomson și Richard Roxburgh, Olivia DeJonge și Tom Hanks?

Am fost privilegiat și onorat să lucrez cu acești mari actori. Aș putea să încep cu oricare, dar Olivia, care a jucat rolul Priscillei, este o persoană atât de inteligentă și empatică. A abordat rolul Priscillei cu eleganță și înțelepciune. A fost un partener de scenă grozav și un prieten mie în timpul întregului proces de filmare, îi sunt profund recunoscător.

Și Helen, o plăcere, un dar să lucrezi cu ea. Vine din lumea teatrului și se vede acest lucru în tot ceea ce face. Își stăpânește extraordinar meseria și vine cu sentimente puternice constante într-un mod realist. Sunt câțiva actori care pot să-și activeze emoțiile fără nici o problemă ca un buton…. O chestie tehnică. Când vezi acest lucru este impresionant. Uitându-mă la Helen mă întrebam cum poate să simtă cu adevărat emoțiile și să facă acest lucru toată ziua. Cu Helen simți emoțiile în adâncul sufletului, e magic. Am vorbit mult despre meseria de actor cu ea, pentru că am fost cu adevărat impresionat de calitățile ei.

Pe deasupra, Elvis a avut o relație foarte importantă cu mama sa și acest lucru este important și în povestea filmului. Helen, care o joacă pe Gladys Presley, a reușit să abordeze acest rol cu mult curaj și putere de caracter. Pe deasupra Helen este și o persoană grozava și e o plăcere să fii pe lângă ea.

Și apoi Richard… Îl iubesc pe Richard. Joacă rolul lui Vernon, tatăl lui Elvis. Sincer este incredibil, pentru că poate să joace profund în momentele grele ale scenariului. Și el este un actor care face acest lucru de așa mult timp încât poate foarte ușor să emită emoții puternice cu o autenticitate deosebită. Este, de asemenea, unul dintre cei mai amuzați oameni pe care-i cunosc, iar acest lucru este foarte important pe platou, mai ales în zilele lungi și grele când mă puteam uita pur și simplu la el, iar lucrul acesta îmi aducea imediat zâmbetul pe buze. Sau putea să spună un lucru mărunt cu un rânjet pe față și să mă facă să râd. E o persoană extraordinară și mi-a făcut plăcere să petrec timp cu el.

Am avut o echipă grozavă în general. Aș putea să vorbesc despre Luke Bracey jucând rolul lui Jerry Schilling și cum a fost o persoana extraordinară pe platou și un actor deosebit. Lista continuă … am avut o echipă extraordinară și m-am simțit super să fiu înconjurat de toți acești oameni profesioniști.

Cum ai colaborat cu Tom Hanks, care îl interpretează pe colonelului Tom Parker?

Nu poţi cere un colaborator mai bun. Nu doar că mi-a fost erou mulți ani, dar îl admir enorm ca actor şi este unul dintre acei oameni care face parte din vieţile noastre prin filme, ca „Forest Gump” și „Philadephia”. E un maestru şi e un om atât de cald, de bun, de amuzat şi de primitor, încât făceape toată lumea să se simtă ca acasă pe platoul de filmare. E un profesionist desăvârşit şi e foarte modest. Am învăţat enorm de multe de la el.

Tom Hanks
Tom Hanks

Spune-mi și despre cum a fost să aduci la viață rolul lui Elvis în momentele iconice reprezentate de concertele importante? Sunt mai multe momente în film și sunt incredibile

Am vrut să abordez acele scene cu un anumit nivel de specificitate, fie că făceam momente în care copiam exact stilul lui Elvis, fie că erau clipe în care cream noi ceva, cum e momentul în care cânt “Trouble”, la Russwood. Nu avem filmări cu el atunci, dar am vrut să fim cât mai aproape de felul în care s-ar fi mişcat Elvis.

Pentru momentele de genul, când nu aveam filmări reale, de arhivă, m-am uitat la nenumărate imagini și alte momente în care se mișca și m-am asigurat ca le înțeleg. E o poze fantastică cu el în Vancouver, când se rostologeşte pe scenă cu un microfon, aşa că am copiat acel cadru.

Și preluând diverse momente și aducându-le împreună ajungi să compilezi un show care pare să fi fost real/ istoric, chiar dacă nu au existat înregistrări. Vrei să animezi cât se poate de specific, dar în același timp în acest fel poți sa pierzi din spontaneitate și din acel sentiment ca momentul se întâmplă pentru prima oară în fata ochilor noștri. Asta a fost provocarea, să faci ceva real, nou și spontan în același timp.

Şi ai reuşit să perfecţionezi vreo mişcare?

Am colaborat cu un antrenor extraordinar pe partea de mișcare ritmică. Polly Bennet este cel care m-a ajutat destul de mult, am lucrat la foc automat. Dacă Elvis își mișca mana într-un anumit fel, am analizat și ne-am întrebat de ce? Ce se întâmpla în mintea lui de ajungea să se miște într-un anumit fel. Nu pot spune că mi-au ieșit toate mișcările 100%, dar de nenumărate ori am reușit sa cuprindem momente incredibile. Si de fiecare dată am lucrat și am lucrat și am lucrat până ne-a ieșit. Cam acesta a fost procesul.

Priscilla, altături de Austin şi Baz Lurhamm, la Cannes
Priscilla, altături de Austin şi Baz Lurhamm, la Cannes

O ultimă întrebare: Priscillei i-a plăcut filmul?

A fost cel mai frumos lucru pe care am putut să îl aflu. E mai important decât orice recenzie pentru mine. Dacă familia lui e mulţumită, dacă Priscilla, care l-a cunoscut poate cel mai bine, e fericită, asta contează. M-am simţit eliberat, pentru că am făcut-o mândră şi am făcut familia mândră şi l-am jucat bine pe Elvis. Şi vreau ca asta să simtă toţi cei care îl iubesc.

Din 24 iunie, și în cinematografele din România

Filmul „Elvis” (regia Baz Luhrmann), produs de Warner Bros și difuzat la noi prin Vertical Entertainment, se lansează în cinematografele din România vineri. Producția explorează viața și muzica lui Elvis Presley (interpretat acum de Austin Butler), văzute prin prisma relației complicate cu enigmaticul său manager, colonelul Tom Parker (interpretat de Tom Hanks).

Afişul filmului "Elvis"
Afişul filmului "Elvis"

Povestea se adâncește în dinamica complexă dintre Presley și Parker de peste 20 de ani. În centrul atenției se află și una dintre cele mai importante și influente persoane din viața lui Elvis, Priscilla Presley (interpretată de Olivia DeJonge), cea care i-a fost soție artistului. În alte roluri: Helen Thomson, Richard Roxburgh, Dacre Montgomery, Luke Bracey, Natasha Bassett, David Wenham, Kelvin Harrison Jr., Xavier Samuel și Kodi Smit-McPhee

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Halep jpg
image
image
image
image
image
image
image jpeg
banner film png
banner albire dinți png
banner lavinia pirva png
image
actualitate.net
image
actualitate.net