Noul Duster de la Dacia, prins de paparazzi pe o șosea din Spania

Dacia Duster își trage „haine” noi, constructorul modificând total liniile consacrate ale SUV-ului construit în România.

Viitoarea Dacia Duster, deghizată în Renault Captur, prin Spania. FOTO largus.fr
Viitoarea Dacia Duster, deghizată în Renault Captur, prin Spania. FOTO largus.fr

A început stimularea publicitară a pieței auto, în segmentul în care Dacia Duster urmează să lanseze un nou model, total diferit față designul cunoscut.

E pregătită o nouă platformă

Renault a scos la plimbare, pe o șosea din Spania, un SUV misterios, deghizat într-un Renault Captur, mașina fiind fotografiată de paparazzi, transmite Adevărul.

Dacia Bigster, conceptul care va influența designul viitorului Duster, și noua siglă a Dacia

Astfel, cel mai probabil, inginerii constructorului lasă de înțeles faptul că mult așteptatul SUV este mai aproape de forma finală. 

Citește și: Șoc! Ce mașină conduce Emma Răducanu, în Marea Britanie

Întrucât noua generație a Duster va beneficia de schimbări totale, urmând să fie eliminate elementele distinctive ale liniei actuale, este posibil ca producătorul să fi testat platforma viitorului model, optând instalarea unei caroserii de Captur, pentru a păstra mai bine secretul designului.

A treia generație a Duster va benefica de o platformă thnică numită CMF-B, a Renault, în prezent, Duster avâd platforma B0+, care e destul de veche, conform Adevărul.

Noua generație, fără motoare diesel

Designul noului Duster, care este cunoscut în interiorul Renault sub codul P1310 este definitivat în proporţie de 99%, arată motor.es. Este amuzant faptul că numele ales aduce aminte de vechiul model de succes produs la Mioveni, Dacia 1310.

Noul model al SUV-ului are ca punct de plecare Dacia Bigster Concept, iar la nivel estetic Duster 3 poate fi definit drept „fratele mai mic” al viitoarei Dacia Bigster, model care, dacă totul decurge conform planului, va fi lansat în 2025, mai notează sursa citată.

Citește și: Elena Udrea, amor în Dacia 1310 cu un fost fotbalist de la Steaua?

Viitoarea generație a Dacia Duster va beneficia de noi motorizări, fiind eliminate variantele diesel. Viitorii șoferi ai noului Duster  vor avea la dispoziţie motoare pe benzină, GPL şi hibride, notează Adevărul.

La benzină, cel mai probabil, va exista un motor 1.3 TCe de 130 CP. Un pas mai sus va fi motorul 1.3 TCe de 150 CP cu tehnologie mild hybrid de 12 volţi (MHEV).

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

FotoJet (2) jpg
FotoJet (6) jpg
cub dana nălbaru png
FotoJet (7) jpg
FotoJet (1) jpg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FotoJet (8) jpg
cub cub cătălin scărlătescu png
image
image
image
image
image
image
fumat , alcool, jpg
FotoJet (6) jpg
salariu copy jpeg
cluj napoca 2126987 1920 jpg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
animal 1867472 1920 jpg