Puloverul cu oi purtat de prințesa Diana, scos la licitație pentru o sumă uriașă

#Casa Regală a Marii Britanii
Ultima actualizare:

Celebrul pulover roşu de lână, decorat cu oi albe şi o oaie neagră, purtat de Prințesa Diana în 1981, la scurt timp după logodna sa cu prinţul Charles, în prezent Regele Charles al III-lea al Marii Britanii, va fi scos la licitaţie la sfârşitul lunii august, de către casa Sotheby's. Piesa vestimentară se numără printre obiectele scoase la vânzare în cadrul licitaţiei dedicate figurilor legendare din lumea modei, organizată online, în perioada 31 august - 14 septembrie.

Puloverul roșu din lână, care a aparținut lui Lady Di, a fost scos la licitație
Puloverul roșu din lână, care a aparținut lui Lady Di, a fost scos la licitație (foto: AFP)

Puloverul prințesei Diana s-ar putea vinde cu peste 52.000 de dolari

Valoarea articolului de lână, botezat „Oaia Neagră”, este estimată între 52.300 şi 91.600 de dolari. A fost creat de designerii Sally Muir şi Joanna Osborne, fondatorii brandului „Warm and Wonderful”, potrivit Agerpres. În 1983, Lady Di, devenită prinţesă de Wales, l-a îmbrăcat din nou, împreună cu o pereche de pantaloni albi. 

Sally Muir şi Joanna Osborne au realizat acest pulover pentru Prințesa Diana de două ori, întrucât primul s-ar fi deteriorat. Acestea au primit o scrisoare de la Palatul Buckingham, în care li s-a explicat că Lady Di vrea să repare articolul din lână sau să îl înlocuiască. Muir și Osborne au realizat un nou pulover pentru ea, primind apoi o scrisoare de mulțumire de la secretara personală a Dianei.

În ceea ce priveşte primul pulover deteriorat al Prințesei Diana, acesta nu a fost reparat şi expediat altcuiva, aşa cum au crezut inițial designerii. În martie 2023, Joanna Osborne l-a găsit într-o cutie, ascunsă în pod.

„După o analiză amănunţită a stării sale şi a daunelor la nivelul mânecii şi după multe comparaţii cu fotografiile din 1981, Sotheby's a confirmat că acesta este puloverul original purtat de prinţesa Diana în urmă cu peste 40 de ani”, a explicat casa de licitații.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
pestera Farcu jpg
Impozit - calcule - facturi - FOTO Shutterstock
carmen harra jpg
bell pepper 569070 1280 jpg
femei celebre iubiri jpg
virbanc 1280x720 jpg
Traditii de Florii jpg
pensie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net