Puterea lacrimilor femeilor. Conţin o substanţă care reduce agresivitatea bărbaților

Adulmecând lacrimile femeilor, bărbații sunt mai puțin agresivi. Pentru prima dată, cercetătorii au folosit măsuri comportamentale, imagistica creierului și biologia moleculară pentru a testa modul în care substanțele chimice inodore din lacrimile umane afectează oamenii, scrie SCIAM.

image

Lacrimile transmit „un semnal chimic”

Când cineva începe să plângă, oamenii simt adesea empatie și îngrijorare. Dar studii recente arată că efectul lacrimilor se poate extinde dincolo de simpla stimulare a unui sentiment de compasiune. Acestea par să transmită „un semnal chimic de pace între bărbați și femei care scade agresivitatea masculină”, spune Shani Agron, co-autorul principal al studiului.

Lacrimile femeilor acționează pentru a reduce agresivitatea la bărbații care sunt suficient de aproape pentru a prinde mirosul de apă, conform descoperirilor publicate în PLOS Biology și confirmate prin studii de comportament uman, imagistica creierului și biologie moleculară.

Producerea de lacrimi a fost mult timp considerată un comportament unic uman, lucru care s-a dovedit a fi greșit.

Câinii, de exemplu, vărsă lacrimi când se reîntâlnesc cu stăpânii lor după o perioadă de separare. Lacrimile puiului de șoarece conțin indicii moleculare care influențează șoarecii femele să respingă avansurile masculilor, în timp ce feromonii din lacrimile femelelor de șoarece îi încurajează pe masculi să nu se mai lupte și să se împerecheze.

Șobolanii se acoperă cu propriile lacrimi pentru a se proteja de agresori.

În timp ce majoritatea mamiferelor au un al doilea organ olfactiv care este responsabil de detectarea feromonilor, la oameni, se crede că acest organ este un vestigial.

Lacrimile femeilor reduc testosteronul masculin

Mirosirea lacrimilor emoţionale ale femeilor a redus agresivitatea masculină cu peste 40% în testele computerizate şi a determinat schimbări corespunzătoare în creier, deşi oamenii de ştiinţă care au realizat studiul cred că toate lacrimile umane ar avea un efect similar.

În cadrul experimentelor au fost implicaţi 31 de bărbaţi care au mirosit fie soluţie salină, fie lacrimi de femeie, înainte de a li se lipi pe buza superioară tampoane cu picături. Bărbaţii au luat apoi parte la un joc computerizat folosit în psihologie pentru a provoca un comportament agresiv prin scăderea nedreaptă a punctelor jucătorilor. Comportamentul agresiv, sub formă de răzbunare, a fost cu 43,7% mai mic atunci când bărbaţii au adulmecat lacrimi de femeie faţă de soluţie salină, transmit cercetătorii în studiul recent.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
vreme furtuna png
reallygreatsite com 8 2 1536x864 jpg
strada trandafirilor jpg
IMG 0997 jpeg
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
vinerea mare 2024 jpg
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net