Recunoști domnitorul român legendar? Un fotograf a reconstituit imaginea celebrului personaj din istoria României

Ultima actualizare:

Este unul dintre cei mai emblematici domnitori din istoria poporului nostru, iar cu ajutorul tehnologiei avem posibilitatea de a putea vedea și modul în care arăta. Până acum, singurele metode prin care puteam avea o idee despre aspectul personalităților istorice au fost picturile și statuile vremii, însă un specialist în editarea fotografiilor vechi a putut să reconstruiască chipul acestui domnitor!

Reconstituirea lui Mircea cel Bătrân / foto: Facebook
Reconstituirea lui Mircea cel Bătrân / foto: Facebook

Florin Roștariu este un bine cunoscut specialist în editarea fotografiilor vechi, iar, recent, el a reușit să reconstruiască modul în care arăta faimosul domnitor român Mircea cel Bătrân. Expertul este specialist în proiecte de acest gen, iar acum a arătat publicului o reconstrucție și o colorizare a chipului domnitorului din Țara Românească.

Florin Roștariu a folosit ca model de pornire chipul lui Mircea cel Bătrân figurat în pictura de la Episcopia de Argeș. Iar acest domnitor legendar nu este singura personalitate istorică a cărui chip a fost refăcut de către Florin Roștariu.

El a mai editat și colorizat și alte nume importante din trecutul nostru, cum ar fi Aurel Vlaicu, Avram Iancu, Regele Carol I, cât și Regina Maria.

Cum arăta Mircea cel Bătrân

Chiar dacă imaginea creată de către specialist nu este o replică perfect fidelă a figurii domnitorului, aceasta ne permite să înțelegem mai bine personalitățile din trecutul nostru, mai ales cel îndepărtat, cum ar fi și cazul lui Mircea cel Bătrân.

Acest faimos lider s-a născut în secolul XIV, în anul 1355 și a murit în 1418, pe data de 31 ianuarie. El a fost domn al Țării Românești în două rânduri, între 23 septembrie 1386 - noiembrie 1394, iar apoi în perioada dintre ianuarie 1397 - 31 ianuarie 1418.

Mircea cel Bătrân a fost fost fiul lui Radu I și fratele lui Dan I, căruia i-a și urmat la tron după moartea sa în 1386. Mircea cel Bătrân a avut o domnie de 32 de ani, fiind înmormântat la ctitoria sa, Cozia. Domnitorul a murit din cauze naturale, pe 31 ianuarie 1418.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
ulei de masline jpg
medic operatie pixabay
ilustratie politie jpg
kaufland jpg
images jpeg
sfantul mare mucenic iacob persul sfintii cuviosi natanael si pinufrie 158413 jpg
sare epsom jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net