Regele care s-a căsătorit cu o prostituată din București. Femeia a devenit milionară după moartea acestuia

Click! îți spune care este regele care s-a căsătorit cu o prostituată din București. Femeia a fost regină pentru doar câteva zile, dar a rămas cu averea soțului ei după ce acesta a murit.

Regele care s-a căsătorit cu o prostituată din București
Regele care s-a căsătorit cu o prostituată din București

Toată lumea e fascinată de poveștile bizare de dragoste, dar episodul halucinant al unui rege care s-a căsătorit cu o prostituată născută la București a rămas întipărit în amintirea multora.

Regele Leopold al II-lea al Belgiei este fără îndoială unul dintre cei mai controversați monarhi europeni. Acesta a rămas în istorie din două motive. Mai întâi, nimeni nu uită masacrarea a peste 10 milioane de africani din Congo, fostă colonie belgiană. Apoi, regele a ieșit în evidență pentru că și-a petrecut ultimii 10 ani din viață trăind cu o fostă prostituată din România.

Supranumită La reine du Congo, Caroline Delacroix, i-a furat inimia regelui Leopold al II-lea al Belgiei. Cei doi au fost împreună 10 ani, dar căsătoria a durat doar cinci zile. Așadar, nici măcar o săptămână nu s-a bucurat fosta prostituată din București de statutul de regină. Totuși, nimic n-a fost în van deoarece Caroline a rămas cu o avere de miliarde.

Din prostituată în București, în iubita Regelui

Vestitul rege nu mai locuia cu soția lui, Marie Henriette, verișoara împăratului Franz Joseph al Austriei, după ce unicul lor fiu a murit. Ultimii ani din viață, Leopold al II-lea al Belgiei și i-a petrecut lângă Caroline Delacroix. Se pare că povestea lor de iubire a început chiar în Capitala României.

Regele Leopold avea 65 de ani când a întâlnit-o pe Caroline, iar fosta damă de companie avea doar 16 ani la acea vreme. Așadar, între cei doi era o diferență de 49 de ani, dar asta nu i-a împiedat să stea împreună aproximativ un deceniu.

Tânăra nu a fost prima amantă regală, dar a trăit alături rege până în ultima zi de viață a acestuia. Acest lucru a transformat-o într-o milionară.

Se pare că prostituata din București a devenit partenera oficială a regelui după moartea Reginei Marie Henriette în 1902. Ea a primit în dar Villa Vanderborght până la care Leopold a construit un pod pietonal pentru a o putea vizita când voia, fără să afle nimeni.

Prostituata din București a primit o avere uriașă

Pentru loialitate, regele a răsplătit-o cu sume mari de bani, moșii, daruri și cu un titlu nobiliar, cel de Baroneasă de Vaughan.

Caroline călătorea des în capitala Franței, Paris, pentru a-și cumpăra rochii și pălării de lux. Tânăra nu se uita la bani, iar într-o singură zi și-ar fi cumpărat rochii în valoare de trei milioane de franci.

Fosta prostituată a devenit cunoscută sub numele „La reine du Congo”, deorece cei mai mulți bani pe care îi cheltuia cu lejeritate proveneau din bogățiile țării subjugate din Africa.

A fost regină pentru 5 zile

Căsătorie dintre fosta prostituată din București și Regele Leopold al II-lea al Belgiei a venit într-un moment de criză. Mai exact, monarhul se afla aproape de moarte. Acesta a făcut o ocluzie intestinală în 1909, iar de pe patul de moarte a cerut să se căsătorească cu tânăra alături de care trăise timp de 10 ani.

Cei doi s-au căsătorit religios într-o ceremonie oficiată de către capelanul personal al regelui. După doar cinci zile, Leopold al II-lea al Belgiei a decedat.

După moartea regelui a fost descoperit testamentul în urma căruia fosta prostituată a primit numeroase proprietăți, obiecte de valoare și aproximativ 30 milioane de franci. Astfel, Caroline Delacroix a devenit milioanară. Ea avea să trăiască până la vârsta de 64 de ani.

image
image
image
image
image
image
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
vinerea mare 2024 jpg
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net