Regele Charles, pe masa de operație! Cu ce boală se luptă monarhul

#Casa Regală a Marii Britanii

Sănătatea familiei regale din Marea Britanie este pe butuci! După ce Kate Middleton a suferit o operație la abdomen, Regele Charles al III-lea al Marii Britanii urmează să fie supus și el la intervenție. Vorbim despre o intervenție chirurgicală pentru tratarea unei afecțiuni benigne la prostată. Casa Regală britanică a anunțat miercuri seara că monarhul își va amâna temporar îndatoririle oficiale în urma acestei proceduri.

Regele Charles, pe masa de operație
Regele Charles, pe masa de operație

Regele Charles, pe masa de operație

Conform declarațiilor reprezentanților Casei Regale, suveranul va fi tratat pentru o afecțiune benignă și va fi supus unei "proceduri chirurgicale corective". La vârsta de 75 de ani, monarhul își va suspenda temporar angajamentele publice pentru a avea timp să se recupereze după intervenția chirurgicală.

„La fel ca mii de bărbați în fiecare an, Regele a solicitat tratament pentru o prostată mărită", se arată în comunicat.

Mărirea benignă a prostatei, o condiție care nu este cancerigenă, este frecventă la bărbații cu vârsta peste 50 de ani și, conform site-ului NHS, de obicei, nu este o afecțiune gravă. Circa unul din trei bărbați cu vârsta peste 50 de ani va experimenta unele simptome legate de mărirea prostatei, o glandă situată chiar sub vezica urinară. Chiar dacă, de obicei, nu prezintă o amenințare serioasă pentru sănătate, aceasta poate cauza simptome și probleme, inclusiv dificultăți în urinare sau golirea vezicii urinare. Este important de menționat că această afecțiune nu crește riscul pacientului de a dezvolta cancer de prostată.

Kate Middleton a fost operată

Și Prințesa de Wales, care a împlinit 42 de ani la începutul acestei luni, a fost supusă unei intervenții chirurgicale abdominale la Londra în cursul zilei de ieri, 16 ianuarie. Palatul Kensington a anunțat că prințesa Kate Middleton va sta internată aproape două săptămâni până la recuperare. Nu s-a dezvăluit motivul intervenției, însă este cert că până după Paște prințesa își va amâna toate îndatoririle regale, fiind nevoită să se recupereze o perioadă mai lungă. Kate își ține fanii la curent și momentan starea sa de sănătate este stabilă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
1 florin piersic png png
image
image
image
image
image
image
rosii  jpg
geto daci jpg
semnare jpg
jais flight shutterstock jpg
Biserica Greaca Braila  jpg
harold terens afp jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net