Regina care a fost însărcinată de 17 ori, dar de 12 ori a suferit avorturi spontane sau a născut copii morți. Din cei care au trăit, 4 au murit înainte de a atinge vârsta de doi ani

A avut multe probleme de sănătate, printre care de gută și obezitate. De asemenea, a fost însărcinată de cel puțin 17 ori, având 12 avorturi spontane sau copii născuți morți, iar din cei 5 care au trăit, 4 nu au apucat vârsta de doi ani. Regina Anna a Marii Britanii a avut un destin tragic.

Destinul cumplit al Reginei Anna a Marii Britanii / foto: captură video
Destinul cumplit al Reginei Anna a Marii Britanii / foto: captură video

Născută pe 16 februarie 1665, la Palatul St James din Londra, fiind al patrulea copil și cea de-a doua fiică a lui Iacob, Duce de York, viitorul rege Iacob al II-lea al Angliei, și a primei soții a acestuia, Lady Anne Hyde, Anna a Marii Britanii a fost botezată la capela palatului.

S-a căsătorit cu un prinț olandez

În copilărie, a suferit de o afecțiune a ochilor și a fost trimisă în Franța pentru tratament, unde a locuit cu bunica ei paternă, Henrietta Maria, la Castelul Colombes, lângă Paris. După ce bunica ei a murit în 1669, Anna a locuit cu mătușa ei, Henrietta Anna (Ducesă de Orleans), iar când și aceasta a decedat brusc în 1670, prințesa s-a întors în Anglia. Mama ei a murit în anul următor, iar conform tradiției regale, Anna și sora ei au fost separate de tatăl lor și au locuit în propria lor casă la Richmond, unde au fost în grija colonelului Edward Villiers și soția sa.

În jurul anului 1671, Anna a făcut cunoștință cu Sarah Jennings, care a devenit mai târziu cea mai bună prietenă a ei, unul dintre cei mai influenți consilieri, și care -a căsătorit cu John Churchill, viitorul duce de Marlborough, unul dintre cei mai importanți generali ai Annei.

În noiembrie 1677, sora Annei s-a căsătorit cu Willem de Orania, un prinț olandez, dar nu a putut participa la nuntă din cauza variolei, iar până când s-a vindecat, Maria plecase deja în Olanda.

În iulie 1683, Anna s-a căsătorit cu Prințul George, fratele regelui Christian al V-lea, la Capela Regală din Londra. A fost o căsătorie aranjată, dar erau parteneri devotați și loiali. La câteva luni după căsătorie, Anna a rămas însărcinată, dar în mai 1684 a născut un copil mort. În următorii 2 ani, a născut alte 2 fiice - Mary și Anna Sophia. La începutul anului 1687, ea a suferit un avort spontan, iar soțul ei s-a îmbolnăvit de variolă. Cele 2 fiice au murit de aceeași boală. La sfârșitul anului, Anna a născut un alt copil decedat.

A fost însărcinată de cel puțin 17 ori

În același timp, Maria de Modena, a doua soție a lui Iacob (tatăl Annei), a rămas însărcinată pentru prima dată după ce soțul ei a preluat tronul. Anna i-a scris surorii sale susținând că regina are o sarcină falsă în încercarea de a introduce un fals moștenitor în succesiune. În aprilie 1688, prințesa a suferit un alt avort spontan și a părăsit Londra pentru a se recupera.

Pe 24 iulie 1689, Anna a născut un alt fiu, Prințul William, Duce de Gloucester, care, deși bolnav, a supraviețuit copilăriei, fiind singurul care murit la vârsta de unsprezece ani, pe 29 iulie 1700. Ulterior, în aprilie 1692, a adus pe lume un alt băiat care a trăit doar câteva minute. Sora ei, regina Maria, a vizitat-o, însă a profitat de ocazie pentru a o mai certa o dată pentru prietenia cu Sarah, iar de atunci cele două surori nu s-au mai văzut niciodată.

Ultima sarcină a Annei s-a încheiat în 1700, pe 25 ianuarie, când a născut un alt băiat mort. În total, prințesa a fost însărcinată de cel puțin 17 ori, de 12 ori a suferit avorturi spontane sau a dat naștere unor copii morți, iar din cei 5 copii care au trăit, 4 au murit înainte de a atinge vârsta de doi ani. Cum am menționat, William a murit la vârsta de unsprezece ani, pe 29 iulie 1700.

Regina Anna a devenit din ce în ce mai bolnavă

Anna suferea de crize de gută, de dureri la nivelul membrelor și, începând cu anul 1698, de dureri de stomac și de cap, motivul pentru incapacitatea de a da naștere unor copii sănătoși fiind probabil un lupus eritematos diseminat sau un diabet. În aprilie 1702, când William al III-lea a murit, Anna a fost încoronată, însă, fiind chinuită de durerile provocate de gută, a fost purtată la Westminster Abbey într-un scaun potrivit dosaresecrete.ro.

Cu timpul, Regina Anna a devenit din ce în ce mai bolnavă, iar din ianuarie 1713, nu a mai putut merge din cauza durerii. În acel an de Crăciun, a avut febră mare și a fost inconștientă ore întregi, ceea ce a dus la zvonuri despre moartea ei iminentă. Deși s-a recuperat, a fost din nou în stare gravă începând din martie anul următor.

Regina Anna a Marii Britanii s-a stin din viață în dimineața zilei 1 august 1714, la vârsta de 49 de ani. A fost înmormântată alături de soțul și copiii ei în Capela Henric al VII-lea de la Westminster Abbey pe 24 august.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
planseul de la unirii jpg
shutterstock 1195754011 scaled jpg
Captură de ecran din 2024 09 19 la 12 02 07 png
inundatii (4) jpeg
1 student din 3 renunţă la facultate pentru că a ales greșit jpg
avion pexels jpg
image png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net