Prințesa care a fost înmormântată în rochie de mireasă și cu voalul de la nuntă pe cap. Era însărcinată în opt luni când a murit

Prințesa Margaret de Connaught, alintată „Daisy” în familie, fina și nepoata Reginei Victoria, considerată cea mai frumoasă și eligibilă prințesa din Europa la vremea respectivă, a fost înmormântată, așa cum și-a dorit, în rochie de mireasă, purtând pe cap voalul de la nuntă.

Margaret de Connaught, prințesa înmormântată în rochie de mireasă / foto: captură video
Margaret de Connaught, prințesa înmormântată în rochie de mireasă / foto: captură video

Născută pe data de 15 ianuarie 1882 la Bagshot Park, în Surrey, fiind fiica prințului Arthur, Duce de Connaught și Strathearn, și a Louisei Margaret a Prusiei, prințesa Margaret de Connaught (Margaret Victoria Charlotte Augusta Norah) a fost botezată în capela privată a Castelului Windsor, de arhiepiscopul de Canterbury, nașa ei fiind regina Victoria, care îi era bunică paternă.

Margaret și sora ei, considerate cele mai frumoase și eligibile prințese din Europa

Era alintată „Daisy” în familie și a avut o adolescență privilegiată, primind o educație bună și având acces la toate avantajele pe care statutul i le oferea. De asemenea, atunci când prințesa a împlinit vârsta de 23 de ani, atât ea, cât și sora ei, prințesa Patricia de Connaught, care avea 18 ani, erau considerate cele mai frumoase și eligibile prințese din Europa. Prin urmare, unchiul lor, regele Eduard al VII-lea, dorea ca ele să fie căsătorite cu regi sau prinți moștenitori.

Atunci când familia a ajuns în Cairo, Egipt, în timpul călătoriei pentru găsirea celui ce avea să devină partenerul de viață al prințeselor, Margaret l-a întâlnit pe prințul Gustaf Adolf al Suediei, viitorul Gustaf al VI-lea Adolf al Suediei, nepotul regelui suedez Oscar al II-lea.

De fapt, el ar fi trebuit să fie alesul surorii ei, dar s-a îndrăgostit nebunește de Margaret și a cerut-o în căsătorie în timpul unei cine ținute de Lordul Cromer la consulatul britanic din Egipt. Părinții au fost foarte mulțumiți de aranjament, iar cei doi s-au căsătorit pe 15 iunie 1905, la Capela Sf. George de la Castelul Windsor, și și-au petrecut luna de miere la Conacul Adare din Irlanda și au ajuns în Suedia pe data de 8 iulie 1905.

Era dornică să afle cât mai multe despre oamenii obișnuiți

Printre cadourile de nuntă primite de prințesă s-a numărat și diadema Connaught, aflată și în prezent în colecția bijuteriilor regale suedeze. Margaret și prințul Gustaf au avut cinci copii, iar ea a fost o mamă dedicată, crescându-i singură, fără prea multă implicare din partea guvernantelor de la curtea regală.

A fost o prințesă bună la suflet, fiind dornică să afle cât mai multe despre oamenii obișnuiți și vizitând incognito școli, spitale și fabrici în care lucrau femei. De asemenea, a creat o organizație de caritate pentru a sprijini Crucea Roșie în timpul Primului Război Mondial, ocupându-se de dotarea forțelor armate suedeze cu lenjerie intimă adecvată și ajutând prizonierii de război aflați în diverse lagăre din Europa. În anul 1917, a inițiat o acțiune filantropică numită „Strângerea de fonduri Margaret pentru săraci”.

A murit  în ziua în care tatăl ei împlinea 70 de ani

În 1920, când prințesa Margaret de Connaught era însărcinată cu cel de-al șaselea ei copil, a fost supusă unei intervenții chirurgicale. Suferise de rujeolă, iar boala i-a provocat o infecție a urechii, din păcate însă medicii nu au reușit să localizeze focarul infecțios. În scurt timp, simptomele de sepsis au devenit evidente, iar pe data de 1 mai 1920, în ziua în care tatăl ei împlinea vârsta de 70 de ani, prințesa moștenitoare Margaret a Suediei, care avea doar 38 de ani, a murit subit la Stockholm, în acel moment fiind însărcinată în opt luni.

Așa cum și-a dorit, a fost înmormântată în rochie de mireasă, purtând pe cap voalul de la nuntă, cu un crucifix în mâini, într-un sicriu simplu din stejar englezesc, acoperit cu steagul britanic și cu cel suedez. Mormântul ei se află în Cimitirul Regal din popularul parc Haga din Solna, Suedia, potrivit queenvictoriaroses.co.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Placinta de branza de vaci  Sursa foto shutterstock 1323096947 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Zanzibar Tanzania Foto Adevărul
cirese pixabay jpg
image png
Trafic aglomeratie Valea Prahovei FOTO Inquam Photos  Alex Nicodim  jpg
pahar cu apa jpg
muncitori asiatici santier autostrada sibiu pitesti foto Facebook Irinel Scriosteanu jpg
ciorba pasare adobestock jpg
ambulanta Fb jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net