Rochie purtată de Prințesa Diana, vândută pentru o sumă-record!

O rochie care a aparținut Prințesei Diana a stabilit un nou record în ceea ce privește prețul de vânzare la licitație. Suma obținută pentru ținuta sa de seară a depășit 1,14 milioane de dolari, cu 11 ori mai mult decât estimarea inițială de 100.000 de dolari.

Rochia neagră cu steluțe albastre, care a aparținut Prințesei Diana, vândută cu 1,14 milioane $
Lady Di a purtat această rochie în 1985, la Florența (Foto: EPA-EFE)

Aceasta este cea mai scumpă rochie a Prințesei Inimilor vândută vreodată la licitație, conform BBC

Rochia , creată de designerul Jacques Azagury, este formată dintr-un corset din catifea neagră, brodat cu stele albastre, și o fustă din voal.

Prințesa Diana a îmbrăcat pentru prima dată această rochie de seară în Florența, în 1985, și a fost fotografiată purtând-o un an mai târziu, în timpul unei vizite la Vancouver. Recordul precedent a fost deținut de o rochie din catifea, semnată de designerului Victor Edelstein, purtată de Prințesa Diana în anul 1991, care a fost vândută pentru suma de 604.800 de dolari, la o licitaţie din luna ianuarie.

S-a vândut și o bluză care a aparținut Prințesei Diana

De asemenea, la aceeași licitație a fost cumpărată pentru 381.000 de dolari și o bluză roz din crep, purtată de Lady Di într-un portret de logodnă din 1981.

Bluza roz are un guler în formă de volan și pliuri largi în față și a fost surprinsă pe film de fotograful regal Lord Snowdon. S-a vândut cu 381.000 dolari, de aproape patru ori mai mare decât estimarea inițială de 80.000 dolari.

Hainele vedetelor de la Hollywood scoase la licitație au inclus o rochie Givenchy purtată de Audrey Hepburn în comedia din 1963, „Charade”, o rochie fără mâneci purtată de Gloria Swanson în filmul alb-negru din 1950, „Sunset Boulevard”,  și rochia de marinar a lui Barbra Streisand purtată în anii 1960, cu ocazia lansării albumului „My Name Is Barbra”. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net