Românii pot primi case gratuite! Care este condiția impusă de primarul unei localități

Depopularea din zona rurală devine o problemă din ce în ce mai serioasă pentru autorități. Migrația spre mediul urban, sau în afara țării, cu totul, face ca primăriile din România să se confrunte cu întregi comune aproape goale, iar din cauza legislației, lipsa de populație înseamnă și o tăiere masivă a fondurilor acordate de capitală. Însă, pentru a rezolva problema, un primar din țară oferă case gratuite românilor, pentru a-i convinge să se mute în localitatea lui.   

Proiectul se adresează familiilor de tineri
Proiectul se adresează familiilor de tineri

Depopularea începe să pună probleme serioase autorităților locale, care depind de numărul locuitorilor pentru a putea primi fonduri de la București. Pe fondul unei natalități oricum scăzute, numărul oamenilor din mediul rural care se mută la orașe, sau pleacă din România definitiv, este mai mare ca oricând. Iar pentru a-și salva localitatea de la o dispariție înceată și sigură, un primar din România a inițiat un proiect prin care oferă gratuit case tinerilor, potrivit informațiilor oferite de către playtech.ro.

Totul se întâmplă în localitatea Drăgușeni, situată undeva la 50 de kilometri de Botoșani. Această localitate are o populație de aproximativ 2.300 de oameni, majoritatea vârstnici, iar primarul a demarat acest proiect pentru a încerca să asigure viitorul comunității sale. Pe numele său Eugen Nechita, primarul oferă casele familiilor tinere care au copii, după ce proprietățile sunt cumpărate și refăcute de către primărie, din bugetul local.

Familiile tinere pot beneficia de o casă gratuită

Potrivit primarului, localitatea Drăgușeni este împânzită de case abandonate, pe care primăria le cumpără, apoi se asigură că sunt sigure și igienice pentru noile familii. Aceste proprietăți devin, astfel, case sociale, care sunt oferite familiilor de tineri, mai precis, celor care au deja copii. Potrivit sursei, există un număr semnificativ de noi familii în țara noastră care încă locuiesc cu părinții unuia dintre parteneri, deși pot avea deja copii. Acest proiect vine în întâmpinarea lor, oferindu-le un domiciliu stabil și salvând localitatea de la o dispariție sigură.

Acest proiect nu este tocmai o premieră pe plan mondial, multe alte locații cu probleme similare celor din Drăgușeni oferind case gratuite, sau vândute cu un singur euro, sau dolar. Orașul Detroit (Statele Unite) și mai multe locații din Italia sunt cele mai faimoase exemple pentru asemenea proiecte.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
tunelul daniela jpg
vreme furtuna png
reallygreatsite com 8 2 1536x864 jpg
strada trandafirilor jpg
IMG 0997 jpeg
document pentru pensie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net