Rugăciunea Sfântului Nicolae pentru îndeplinirea tuturor dorințelor. Rostește-o în zi de sărbătoare și se vor întâmpla miracole

Rugăciunea Sfântului Nicolae pentru îndeplinirea tuturor dorințelor. Rostește-o în zi de sărbătoare și se vor întâmpla miracole! Sfântul Nicolae este sărbătorit de creștini pe data de 6 decembrie, fiind unul dintre cei mai iubiți sfinți din țara noastră.

Rugăciunea Sfântului Nicolae pentru îndeplinirea tuturor dorințelor
Rugăciunea Sfântului Nicolae pentru îndeplinirea tuturor dorințelor

Rugăciunea Sfântului Nicolae pentru îndeplinirea tuturor dorințelor

„O, preabunule părinte Nicolae, păstorul și învățătorul celor ce aleargă cu credință către a ta folosire și cu fierbinte rugăciune te cheamă pe tine, sârguiește degrab a le ajuta.

Izbăvește turma lui Hristos de lupii ce o răpesc pe ea și toate părțile creștinești le ocrotește și le păzește, prin sfintele tale rugăciuni, de gâlcevile lumești, de cutremur, de venirea altor neamuri, de robie și de războiul cel dintre noi, de foamete, de potop, de sabie, de boală și de moarte grabnică.

Și precum ai miluit pe cei trei bărbați care ședeau în temniță și i-ai izbăvit pe ei de mânia împăratului și de tăierea sabiei, așa ne miluiește și pe noi cei ce cu mintea, cu cuvântul și cu lucrul suntem întru întunericul păcatelor și ne izbăvește de mânia lui Dumnezeu și de chinul cel veșnic ca prin mijlocirea ta, cu ajutorul, cu mila și cu harul lui Hristos, Dumnezeu să ne dea viață liniștită și fără de păcat, ca să viețuim în veacul acesta, și de partea stării de-a stânga să ne izbăvească și în partea de-a dreapta, împreună cu toți sfinții, să ne învrednicim. Amin!"

sfantul nicolae crop 1638548095 png

Legenda Sfântului Nicolae

Prin generozitatea și bunătatea sa, Sfântul Nicolae, după ce a trecut la cele veșnice, a făcut mari minuni pentru oamenii săraci, inclusiv pentru un tată cu trei fete. Din cauza sărăciei, acesta era în pragul disperării și își imagina că singura soluție pentru fetele sale ar fi fost să le trimită să se prostitueze.

Legenda relatează că fetele s-au rugat Sfântului Nicolae pentru ajutor, iar el, într-un mod minunat, le-a ajutat umplând şosetele fetelor cu galbeni. Într-adevăr, a doua zi, tatăl a descoperit banii în şosetele fetelor.

Sfântul Nicolae a fost binefăcătorul care a intervenit în acea noapte dându-le fetelor banii necesari pentru a le salva de la destinul tragic. A dat banii fiecarei fete prin geam, într-o noapte, ambalându-i în mici săculeţi. Aceștia au căzut fie în ciorapii puși la uscat, fie în ghete. De aici provine obiceiul de a pune daruri de Moș Nicolae în ghetuțe.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net