S-a culcat având o migrenă şi s-a trezit vorbind cu accent britanic! Cum a fost posibil aşa ceva
O migrenă puternică poate duce la greaţă, sensibilitate la lumină şi chiar la paralizarea temporară a membrelor, dar pentru o femeie migrena i-a adus un accent străin.
Michelle Myers, în vârstă de 45 de ani, s-a culcat având o migrenă puternică şi când s-a trezit şi-a dat seama că vorbeşte cu un puternic accent britanic, relatează Inquisitr.com. Întâmplarea bizară i s-a mai întâmplat şi în trecut. Într-o zi s-a trezit având un accent irlandez, în altă zi unul australian, iar acum ceva timp în urmă unul scoţian. Aceaste schimbări de accent i s-au părut bizare la început, mai ales că nu vizitase nici măcar una dintre ţările al cărui accent îl împrumutase. Speriată de ce i se întâmplă şi temându-se că mintea ei nu este tocmai în ordine a decis să consulte un medic. Doctorii au diagnosticat-o cu sindromul accentului străin, care apare când o parte a creierului este deterioarată.
Studiile relevă faptul că acest sindrom este cauzat de traumatismele asupra creierului: atunci când anumite zone ale creierului care răspund de controlul lingvistic sunt afectate se poate ajunge în această situaţie. Daunele depind de partea creierului care a fost afectată. Abilitatea acestor pacienţi de a putea vorbi o limbă străină cu un accent nativ poate părea extraordinară însă în realitate este foarte dificil pentru pacienţii care suferă de acest sindrom. Aceştia percep accentul străin ca pe un handicap, o dificultate în vorbire. Ei au nevoie să fie înţeleşi de către comunitate şi ajutaţi pentru a preveni izolarea, informează elytis-hospital.ro.
Toate aceste schimbări i-au adus multă tristeţe lui Michelle care consideră că viaţa i-a fost schimbată dramatic de modificarea accentului. Femeia afirmă că se simte o altă persoană şi că micuţii ei nu mai răspund la fel de bine atunci când sunt strigaţi de către ea.
Din anul 1907, de când a fost identificat prima oară, până în prezent s-au înregistrat puţin peste 100 de cazuri de pacienţi diagnosticaţi cu acest sindrom. Sunt celebre cazuri precum cel al australiencei Leanne Rowe care după un accident rutier în care a suferit un traumatism cranian, a început să vorbească cu accent franţuzesc, deşi nu fusese niciodată în Franţa şi nici nu avea prieteni francezi. Un alt caz este cel al lui Geordie Linda Walker, în vârstă de 60 de ani care, în urma unui atac cerebral, a început să vorbească cu un puternic accent jamaican.