S-a deschis cea mai mare bibliotecă din Istanbul. Lucrările de restaurare au durat 9 ani

Ultima actualizare:

S-a deschis cea mai mare bibliotecă din Istanbul. Lucrările de restaurare au durat 9 ani. Biblioteca Rami poate primi 4200 de vizitatori în același timp și are secțiuni cu volume pentru toate vârstele. Adaptată la condițiile moderne întâlnite în bibliotecile din întreaga lume, în Rami se găsesc săli de studiu și lectură deschise pe parcursul întregii zile, o zonă special dedicată copiilor, dar și săli amenajate pentru cei care doresc să studieze în grup sau individual.

Prima bibliotecă din Turcia care a primit un certificat de sustenabilitate

Biblioteca Rami este recunoscută și pentru respectarea principiilor de sustenabilitate atunci când vine vorba de funcționarea și restaurarea acesteia. Mai mult, Rami pune la dispoziția tuturor vizitatorilor o curte de 51.000m² și o zonă verde de 1.000 m² cu un iaz pentru petrecerea timpului liber.

Biblioteca este un răspuns la nevoile comunității

Rami a fostrestaurată cu scopul de a satisface nevoile culturale, artistice și educaționale ale comunității din Istanbul. Astfel, în cadrul bibliotecii există o secțiune denumită „Studii despre Ataturk” ce conține o colecție formată din peste 20.000 de cărți puse la dispoziția cititorilor și cercetătorilor care studiază domeniul științelor sociale și umane. În bibliotecă pot fi găsite și lucrări legate de istoria Republicii Turcia, de limba și cultura turcă, dar și despre Ataturk.

Rami adăpostește manuscrise și lucrări rare

Manuscrisele și lucrările rare ce se află în bibliotecă sunt păstrate înunitatea „Șifahane”, o zonă special amenajată. Biblioteca realizează studii și analize asupra operelor rare și le restaurează cu atenție cu ajutorul echipei de experți. Artefactele sunt apoi expuse publicului în condițiile necesare și sunt recondiționate în mod regulat.

Oficialii bibliotecii cred că unitatea„Șifahane” are potențialul de a deveni un punct de atracție în Istanbul pentru pasionații de cultură, istorie și artă.

De la cazarmă la cea mai mare bibliotecă din Istanbul

Cazarma Fermei Rami, așa cum este denumită în arhive, a fost ridicată de Marele Vizir Rami Mehmet Pașa în timul domniei sultanului Mustafa al III-lea al Imperiului Otoman (1757-1774). Barăcile cazarmei au fost folosite de armată în perioada republicană și până în 1960, iar apoiau fost transformate într-una dintre cele mai importante biblioteci din Turcia.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
conflict loc de munca
Horoscop primavara FOTO Shutterstock jpg
padure intunecata jpg
Primavara copaci flori FOTO Shutterstock jpg
Papa geaca B UNA jpg
atac cutit jpeg