Ce sa le citim copiilor în 2023?

Ultima actualizare:

Tehnologia a acaparat lumea întreagă, așa că este din ce în ce mai greu să impresionăm copiii prin lucruri ce nu se găsesc pe un ecran. Nici noi nu mai avem atât de multă răbdare dat fiind faptul că ne-am obișnuit cu o viteză de redare a informației sporită, în schimb putem să ne învățăm copiii să dea o șansă literaturii și chiar să rămână o pasiune pentru totdeauna. Și dacă stăm cu ei să îi învățăm să citească, de ce să nu îi învățăm și limba engleză? 

image

Trebuie să le dăm impresia copiilor că ei fac alegerile și că ideea de a citi le-a venit lor. Cum putem face asta? Mergând cu ei la librărie sau comandând alături de ei cărți. În București găsești mai multe librării specializate pe limba engleză, dar și site-uri pline de cărți minunate. Vei găsi acolo cărți pentru tine, cât și pentru cel mic. 

De ce trebuie să ții cont când cumperi cărți pentru copii? 

Când luăm cărți pentru prichindei trebuie să avem în vedere faptul că trebuie să fie frumos ilustrate, trebuie să aibă o lungime potrivită, doar nu vrem să ne plictisim copilul înainte de finalul poveștii și, dat fiind că o poveste ține un copil captivat pentru cel mult o săptămână, trebuie să aibă și un preț bun.  

În funcție de vârstă, copiii pot avansa la a citi cărți care să nu conțină ilustrații și care să depășească un anumit număr de pagini, dar pentru cei mici, pentru care atât limba engleză, cât și activitatea de a citi este o noutate, este greu să fie interesați de ceva ce nu îi stimulează destul de mult. 

Ce este minunat la o librărie specializată este faptul că există o secțiune extinsă care cuprinde cărți în limba engleză pentru copii. Fiecare copil este diferit și va fi atras de diferite subiecte și de ilustrații în diverse stiluri. De aceea, în 2023 ar fi bine să ne orientăm după acele cărți vii, care spun o poveste dinainte să o deschizi.  

image

Coperta trebuie să îl facă pe copil să fie entuziasmat de la bun început. Secțiunea menționată anterior cuprinde unele dintre cele mai drăguțe și educative povești, care vin însoțite de ilustratori foarte talentați, care reușesc să dea viață personajelor. Câteva titluri interesante sunt: Heroes of the Night Sky,  Little Grey Rabbit: Squirrel Goes Skating, My Fabulous Fairy Tale Collection, care cuprinde o serie întreagă de povești sau, pentru copiii mai mari și pasionați deja de clasici, Robinson Crusoe! 

O idee care să le surâdă celor mici ar putea fi cea care îi entuziasmează și pe adulți: să aibă o țintă în minte. Fiecare carte terminată se simte ca o victorie, menținându-se astfel un spirit competitiv și distractiv, dar care să nu îi facă să simtă că cititul este o obligație. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Omleta la cuptor pentru intreaga familie jpeg
5 zodii urmărite de ghinion în luna februarie, sursă foto: Canva
horoscop jpeg
6 jpg
femeie trista jpg
image png
fata blonda zodii horoscop shutterstock 109970870 jpg
inselat jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net