Săptămâna Modei „trăsnite”, la Paris! Modelele abia au văzut pe unde merg

Săptămâna Modei de la Paris a atras atenția cu prezentarea „IFM Bachelor of Arts Graduate Show”, acolo unde diverși designeri aflați la început și-au expus creațiile. Iar ținutele au fost cu adevărat extravagante, fiecare creator de modă încercând pe de-o parte să impresioneze, pe de alta să șocheze. Cert este că au ieșit în evidență cele mai nebunești haine.

Model acoperit complet, îmbrăcat într-o tinuta verde, la Saptamana Modei de la Paris
Unele manechine au fost complet acoperite (Foto: Profimedia)

Acest show este, practic, lucrarea de licență a studenților absolvenți ai IFM (Institut Français de la Mode), principalul colegiu de modă din Paris, situat pe malul Senei. Au luat parte la acest eveniment 31 de tinere talente din diverse țări, fiecare prezentând șase look-uri. La final, toți designerii au purtat un tricou alb pe care a fost scris mesajul: „Încetați focul acum!” – făcând referire la războiul din Fâșia Gaza. Tinerii creatori de modă au avut ocazia să participe la Săptămâna Modei de la Paris, care are loc în perioada 18-23 iunie, după ce au fost selectați de un juriu specializat în domeniu.

Alte manechine au defilat aproape goale (Foto: Profimedia)
Alte manechine au defilat aproape goale (Foto: Profimedia)

Unele modele au fost complet acoperite, altele au defilat aproape goale

În ciuda eterogenității ținutelor prezentate pe podium, au existat și teme comune suprarealiste. Hainele lui Noah Almonte, din Elveția, au prezentat mănuși ciudate în formă de minge. Modelele Stellei Minkyung Cho, din Coreea de Sud, au purtat peruci uriașe și bigudiuri cusute fuste, în timp ce Katherine Zhi Wen Chen, din SUA, a explorat motive americane precum uniformele de chelneriță, pe care le-a reinterpretat într-un mod neobișnuit.

Perucile uriașe le-au dat bătăi de cap modelelor (Foto: Profimedia)
Perucile uriașe le-au dat bătăi de cap modelelor (Foto: Profimedia)

Unii designeri fie au acoperit complet corpul manechinelor, prinzând brațele în mâneci structurate, fie și-au împodobit creațiile mâini de plastic asemănătoare unui manechin expus în vitrinele magazinelor sau cu detalii sculptate care evocă animale.

Anumiți designeri au introdus în ținute și proteze din plastic (Foto: Profimedia)
Anumiți designeri au introdus în ținute și proteze din plastic (Foto: Profimedia)

Au fost două tematici obsesive care au pătruns în colecțiile lor”, a rezumat Hervé Yvrenogeau, codirector al evenimentului, citat de Yahoo News. „Mulți dintre ei au pus la îndoială noțiunea de corp, cu elemente precum membre suplimentare și alte efecte. Apoi, au existat și motive animale. Văd asta ca o explorare a noțiunii de triburi, cu o abordare instinctivă a unei lumi ideale.” Însă, pe mulți dintre ei nu îi așteaptă o lume ideală după absolvire: „Nu toți vor ajunge designeri de modă sau directori de creație. I-am minți dacă le-am vinde acest vis”.

Modelele abia au văzut pe unde pășesc (Foto: Profimedia)
Modelele abia au văzut pe unde pășesc (Foto: Profimedia)
image
image
image
image
image
image
Pippa Middleton nuntă Foto Getty Images (1) jpg
1 kamala harris prima femeie presedinte a sua joe biden 1 jpg jpeg
pompieri smurd jpg
mic dejun la hotel jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
Arca lui Noe  png
Viena jpg
inec mare mamaia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net