Satul din România unde te costă doar 130 de lei pe noapte cazarea. Are peisaje de poveste și deține un muzeu unic în lume

România are, fără îndoială, cu ce mândri. Însă, există un sat, un loc mai puțin cunoscut de turiști, dar care îți taie răsuflarea datorită peisajelor spectaculoase. De altfel, povestea satului este învăluită în mister, bătrânii localnici susținând că datează încă de pe vremea giganților și ar fi chiar locul unde și-ar fi ascuns Decebal comorile de frica lui Traian. De asemenea, aici vei găsi un muzeu unic în Europa, cu icoane pe sticlă. Este vorba despre satul Sibiel, din județul Sibiu.

Satul din România unde te costă doar 130 de lei pe noapte cazarea / foto: Pixabay
Satul din România unde te costă doar 130 de lei pe noapte cazarea / foto: Pixabay

La data de 16 iulie 1973, împreună cu alte 13 localităție, a fost declarat destinație turistică de către autorități și denumit „sat turistic”. Este vorba despre Sibiel, situat la marginea orașului Sibiu, fiind un punct de atracție pentru mulți oameni.

Satul Sibiel face parte din localitatea Săliște, județul Sibiu, Transilvania și este cunoscut ca Budenbach sau Biddenbach în germană și Szibiel în maghiară. Satul are mai multe caracteristici speciale și anume: este prima localitate rurală turistică din România care a câștigat cea mai importantă distincție care se acordă în turismul mondial, Golden Apple.

De asemenea, aici vei găsi Muzeul de Icoane pe Sticlă „Pr. Zosim Oancea”, care cuprinde cea mai mare colecție de icoane pe sticlă din Ardeal. Are două clădiri, situate la câțiva metri una de alta, între Biserică și cimitir, la intrarea în sat. Totodată, satul se poate lăuda cu peisajele care îți taie răsuflarea și aerul curat.

Te poți caza cu doar 130 de lei pe noapte, cu mic dejun inclus

În plus, turiștii pot vizita și alte locuri, precum Biserica Sfinta Treime din secolul al XIII-lea, râul cu apă rece din localitate, troițele care sunt monumente istorice și căminul cultural. Casele de lemn sunt, de asemenea, imortalizate în imagini de numeroși turiști români și străini.  Localitatea a fost atestată documentar începând cu anul 1311.

Așadar, dacă vrei să îți planifici următoarea vacanță aici, află că pentru o noapte de cazare nu trebuie să scoți din buzunat decât 130 de lei, cu mic dejun inclus.

O noapte de cazare cu mic dejun inclus, undeva la 130-150 de lei de persoană”, a declarat Aurel Pau, preşedintele Asociaţiei Sibiel, despre satul turistic Sibiel, pentru observatornews.ro.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
mario iorgulescu jpg
politist1 jpg
Regina Margrethe a Danemarcei   Per Morten Abrahamsen jpeg
ambulanta elevi pexels jpg
index webp
dovleac istock jpg
tigara fum  dependenta  productie tigari   foto pixabay jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net