Comuna-minune din România unde oamenii trăiesc cel mai mult. Cum reușesc să ajungă chiar și la 100 de ani

La nivel național, țara noastră nu stă foarte bine, atunci când vine vorba despre longevitatea cetățenilor. România are a treia cea mai mică speranță de viață din Uniunea Europeană, mai precis, 76,6 ani. Cu toate acestea, există și o comună în țară unde vom putea întâlni o mulțime de oameni care trec chiar și de pragul de 100 de ani!

Într-o comună din România oamenii ajung și la 100 de ani
Într-o comună din România oamenii ajung și la 100 de ani

Potrivit informațiilor de la adevarul.ro, este vorba despre comuna Glăvile, din județul Vâlcea. Aici, un număr însemnat dintre localnici reușește să treacă cu mult peste speranța de viață a țării noastre! Mai precis, undeva în jur de 60% dintre aceștia au trecut de 70 de ani, în timp ce unii ajung chiar și la pragul de 100 de ani!

„Pe primul loc credința. Pe locul doi, respectul. Pe locul trei munca, cinstea și din nou munca. Fără muncă nu putem trăi nimic pe lumea asta. La câmp eram și cu porci, și cu oi, cu vaci. Dacă avea curtea bunicii și cu capre. Ţi le da toate o dată și te duceai și le pășteai, că era pământul oamenilor”, spun localnicii, atunci când vorbesc despre longevitatea de care se bucură.

Unii localnici ajung chiar și la pragul de 100 de ani

Credința puternică din sat a ajutat sătenii să formeze o comunitate strânsă, în care fiecare persoană era cunoscută, iar fiecare putea primi ajutor, atunci când avea nevoie. Localnicii se întâlneau în fiecare duminică la biserică, unde socializau și se distrau împreună.

Chiar și primarul comunei a vorbit despre longevitatea impresionantă din această comună.

Mâncarea este naturală și sănătoasă

„Secretul oamenilor este că ei au dus o muncă din greu, se hrănesc din curţi, tot ce îşi produc îşi produc cu mâna lor, mâncarea asta e sănătoasă la ţară, nu cumpără nimic din comerţ. Şi au ajuns la vârste de 90. Chiar avem o persoană care a împlinit 99 de ani acum de curând”, a spus primarul din Glăvile, Iustin Duicu.

Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României desfășoară, la nivel național, proiectul de cercetare intitulat „Harta longevității în România”. Specialiștii analizează factorii care duc la longevitatea crescută din satul Glăvile, iar concluziile vor urma să fie prezentate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
trandafiri, freepik jpg
vladimir putin gettyimages jpg
neil cox j antic nud biciclisti profimedia (3) jpg
calorifer_shutterstock 2123771615 jpg
aleea cununilor facebook jpg
piki antena 1 jpg
WhatsApp Image 2024 09 17 at 15 31 26 jpeg
458400548 832479939068191 3801187412317697331 n (1) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net