Ce să pui în saramura murăturilor, pentru ca acestea să nu se înmoaie în borcan. Secretul știut doar de bunicile noastre

Cei mai mulți dintre noi ne amintim cu nostalgie gustul castraveților murați din copilărie, iar indiferent de cât de gustoși sunt și cei din comerț, nu reușesc să se compare cu cei făcuți în casă de bunicii noștri. Iar dacă vrem să pregătim cei mai gustoși castraveți murați, nu trebuie să uităm de acest ingredient!

Ingredientul esențial pentru castraveți murați delicioși
Ingredientul esențial pentru castraveți murați delicioși

Pe rafturile magazinelor din țară vom găsi nenumărate opțiuni, atunci când vine vorba despre castraveți murați. Avem la dispoziție castraveți murați în oțet, în saramură, sau cu nenumărate alte ingrediente adăugate. Însă, indiferent cât de buni sunt, tot nu reușesc să se compare cu cei făcuți în casă de bunicii noștri.

Iar dacă vrem să readucem gustul copilăriei în viața noastră, este important să cunoaștem precis ce ingrediente trebuie să folosim. De asemenea, există și un truc ingenios pe care bunicii noștri îl foloseau, dar care astăzi a fost uitat de către cei mai mulți români! Mai precis, saramura pe care o folosim trebuie să fie fierbinte!

Trucul ingenios pentru castraveți murați delicioși

Foarte puțini români folosesc, astăzi, saramură fierbinte pentru castraveții murați. Cu toate acestea, ea ajută la păstrarea texturii și prospețimii castraveților! Dacă vom utiliza acest truc ingenios, vom observa că murăturile noastre vor fi mai tari și mai gustoase decât în mod obișnuit!

Iar pe lângă acest truc ingenios, mai rămâne important să știm și ce alte ingrediente trebuie adăugate alături de castraveți, pentru a obține acel gust pe care ni-l amintim din copilărie.

Ce trebuie să adăugăm la castraveții murați

Tot ce ne trebuie este un kilogram de castraveți, un litru de apă, 250 ml de oțet, două linguri de sare, dar și două linguri de zahăr. Iar pe lângă aceste ingrediente de bază mai putem adăuga și patru căței de usturoi, o linguriță de boabe de piper negru, cât și una de semințe de mărar, o frunză de dafin, doi ardei iuți, cât și, dacă dorim, o linguriță de semințe de coriandru.

Folosind aceste ingrediente speciale, ar trebui să observăm la final că am reușit să pregătim castraveți murați care au exact același gust cu cei din copilăria noastră!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Charles Spencer și Diana în tinerețe, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Dus jpg
Zodii care nu sunt materialiste jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
Gelozie jpg
creditIMG 0862 JPG
zodii meteoriti png
conopida in saramura cu otet jpeg
gheata ten jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net