Ce trebuie să faci ca să obții vinete coapte perfect. Trucul știut doar de bucătarii cu experiență
La prima vedere, poate părea o procedură extrem de simplă, pe care nu avem cum să o greșim. Cu toate acestea, chiar dacă este foarte ușor să coacem vinete, chiar și aici există unele secrete importante pe care trebuie să le știm! Iar, la final, vinetele noastre vor fi mai delicioase ca oricând!
Gătitul vinetelor nu este foarte greu, însă dacă știm anumite trucuri ingenioase, nu doar că vom termina totul mult mai repede, dar vinetele noastre vor avea și un gust mult mai delicios! Iar un detaliu foarte important atunci când coacem vinete este să știm, precis, cât timp trebuie să le ținem pe foc.
Acest detaliu banal ne poate transforma salata de vinete dintr-o gustare banală de dimineață, într-un adevărat deliciu culinar de care nu ne vom mai sătura la nicio oră din zi!
Cât timp trebuie coapte vinetele pentru a avea un gust perfect
Mulți dintre noi putem avea impresia că nu trebuie să adăugăm nimic atunci când coacem vinete, însă această procedură are un ingredient crucial: timpul!
Iar gospodinele cu experiență ne spun că, dacă vrem vinete cât mai delicioase, este important să le coacem vreme de aproximativ 20 de minute, în cuptor, la o temperatura de 230 de grade Celsius.
Mâncarea noastră va avea un gust perfect
Mai departe, este important să știm că vinetele trebuie întoarse odată ce ajung la jumătatea timpului de coacere. Astfel, ele se vor face uniform și nu vor exista zone prea arse, ori crude.
Iar un truc ingenios, care ne poate ajuta să coacem vinetele mult mai repede, este folosirea foliei de aluminiu! Dacă înfășurăm vinetele în acest produs banal pe care probabil că deja ăl și avem prin casă, ele ar trebui să se facă mult mai repede, cât și mai uniform.
Astfel, putem obvserva că până și o procedură aparent atât de banală precum coptul vinetelor ascunde nenumărate secrete la care putem ajunge dacă știm câteva trucuri simple! Iar cu ajutorul acestora, vinetele noastre vor fi mai bune ca oricând!