Alimentele care ne pot ajuta să trăim mai mult! Un medic care le consumă spune că a întinerit cu 20 de ani

Deja fiecare dintre noi știm faptul că dieta are un rol crucial pentru sănătatea organismului nostru, iar anumite alimente, alături de un stil de viață activ, ne pot ajuta să ne prelungim speranța de viață. Iar un doctor în vârstă de 78 de ani spune că și-a inversat vârsta cu 20 de ani, datorită acestor alimente!

Dieta este crucială pentru organismul nostru
Dieta este crucială pentru organismul nostru

În vârstă de 78 de ani, doctorul Michael Roizen, un expert în longevitate, a vorbit despre alimentele pe care a decis să le adauge în dieta sa, deoarece sunt asociate unei speranțe de viață mai îndelungate. Potrivit adevarul.ro, printre acestea vom găsi somonul, ciocolate neagră, dar și avocado!

Doctorul spune că a reușit să ajungă la o „vârstă biologică” de numai 58 de ani, cu două decenii mai mică decât vârsta sa reală. Doctorul Michael Roizen a vorbit despre alimentele pe care acum a ajuns să le consume săptămânal!

Alimentele care ne pot ajuta să trăim mai mult

Uleiul de măsline este primul aliment pe care expertul în longevitate l-a adăugat în dieta sa. Expertul consumă o lingură de ulei de măsline în fiecare zi, iar un studiu din 2022 a arătat că persoanele care consumă mai mult de o jumătate de lingură în fiecare zi au un risc cu 19% mai mic de a se confrunta cu boli cardiovasculare.

De asemenea, peștele ar trebui consumat măcar și de două ori pe săptămână, pentru un risc mai scăzut de deces, indiferent de cauză. Iar cele mai bune opțiuni la care putem apela este carnea de somon, ori de păstrăv.

În plus, se pare că ciocolate neagră poate scădea tensiunea arterială, dar și tensiunea arterială!

Ciupercile sunt importante pentru sănătatea noastră

De asemenea, expertul în longevitate consumă ciuperci chiar și de cinci ori pe săptămână, acestea având proprietăți antiinflamatorii, dar și antioxindante. Un alt aliment foarte util este avocado, care, potrivit studiilor, poate scădea riscul de a ne confrunta cu boli cardiovasculare și coronariene.

Iar nu în ultimul rând, un alt aliment care ne poate fi de ajutor pentru a ne spori longevitatea este conopida! Medicul folosește banala conopidă drept o untură, după ce o amestecă cu ulei de măsline.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
aleea cununilor facebook jpg
piki antena 1 jpg
WhatsApp Image 2024 09 17 at 15 31 26 jpeg
458400548 832479939068191 3801187412317697331 n (1) jpg
bani multi pensie jpg
stefan cel mare GettyImages 878490466 jpeg
dragos tabaran a murit jpg
sticle de plastic reciclare INATECH jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net