Scriitorul român care a demonstrat că dragostea nu ține cont de vârstă. S-a iubit cu o femeie care era cu 36 de ani mai tânără

Ultima actualizare:

Camil Petrescu, unul dintre cei mai renumiți scriitori români, a fost un om al pasiunilor și al iubirilor intense, demonstrând de-a lungul vieții sale că dragostea nu ține cont de vârstă. Celebrul romancier, cunoscut pentru talentul său literar și pentru personalitatea sa fascinantă, a avut numeroase relații cu femei din lumea teatrului, însă una dintre cele mai surprinzătoare povești de dragoste ale sale a fost cu o femeie cu 36 de ani mai tânără.

Camil Petrescu. Foto: arhiva.
Camil Petrescu. Foto: arhiva.

Orfan de ambii părinți, a fost crescut de o doică

Născut pe 22 aprilie 1894, la Spitalul Filantropia din București, Camil Petrescu a avut o copilărie dificilă. Orfan de ambii părinți, a fost crescut de o doică în mahalaua Oborului, București. Deși a trăit în condiții modeste, Camil a demonstrat încă de la o vârstă fragedă o inteligență sclipitoare, care l-a ajutat să obțină o bursă și să urmeze cursurile Liceului „Sf. Sava” din București și ale Colegiului „Gheorghe Lazăr”.

În timpul Primului Război Mondial, Petrescu a servit ca ofițer și a fost rănit pe front, pierzându-și auzul la o ureche din cauza unui bombardament german. Această infirmitate avea să îl marcheze pentru tot restul vieții, influențând atât experiențele sale de viață, cât și scrierile sale literare, cum ar fi celebrul roman „Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război”.

Un cuceritor printre marile actrițe ale acelor vremuri

Camil Petrescu a fost cunoscut nu doar pentru talentul său literar, ci și pentru numeroasele sale aventuri amoroase. Printre iubirile sale celebre se numără actrițele Leny Caler, Cella Serghi și Maria Botta, femei care au fost atrase de personalitatea sa magnetică și de spiritul său profund. Relațiile sale cu aceste femei au fost pasionale, dar adesea marcate de conflicte și dezamăgiri.

Una dintre cele mai controversate povești de dragoste din viața lui Camil Petrescu a fost relația sa cu Eugenia Marian, cunoscută sub numele de „Ghighi”. În 1947, la vârsta de 53 de ani, Petrescu s-a căsătorit cu Eugenia, care era cu 36 de ani mai tânără decât el. Relația lor a fost un amestec de iubire și tumult.

Deși căsătoria a durat doar până în 1953, cei doi au continuat să trăiască împreună în aceeași locuință, chiar și după divorț. Viața lor a fost marcată de conflicte și de tensiuni, iar Eugenia nu s-a sfiit să aducă alți bărbați în casa în care locuia cu fostul ei soț, spre disperarea acestuia.

Fiul său, Camil Aurelian Petrescu, își amintește de tatăl său ca de un om riguros și disciplinat, dar care nu a reușit să ofere multă afecțiune, probabil din cauza propriei sale lipse de experiență cu dragostea maternă. „A fost orfan. De mic copil a avut sentimentul unei alienări. A crescut la internat. Ceea ce este teribil pentru un copil, să nu-i poți spune nimănui mamă și tată”, povestește el.

La finalul vieții sale, în 1955, Camil Petrescu și-a cumpărat prima casă cu banii câștigați din vânzarea volumelor „Un om între oameni”. A murit în același an, lăsând în urma sa o moștenire literară impresionantă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
FotoJet William și mătușa jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
mihaela bilic facebook jpg
Rege, în România webp
FotoJet (2) jpg
FotoJet (3) jpg
Lupeni, Hunedoara jpeg
Cimitir Foto Pixabay jpg
Anvers Belgia Foto expedia com
index webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net