Secretul înfiorător ascuns într-o pictură celebră! Ce s-a găsit în timpul lucrărilor de restaurare

Părea să fie o pictură ca oricare alta, însă, în timpul lucrărilor de restaurare, oamenii de știință au făcut o descoperire care i-a lăsat fără cuvinte! Pe suprafața picturii vechi de două secole a apărut un detaliu care a dat fiori experților!

Chipul de demon a înspăimântat experții / foto: National Trust
Chipul de demon a înspăimântat experții / foto: National Trust

Inițial, părea să fie o pictură ca oricare alta, dar se pare că adevărul stă cu totul altfel! În timpul lucrărilor de restaurare, oamenii de știință au făcut o descoperire care i-a lăsat fără cuvinte! Pe suprafața picturii vechi de mai bine de 2 secole a apărut un detaliu care a dat fiori celor care l-au văzut.

Mai precis, este vorba despre un tablou vechi de 230 de ani, care redă un moment istoric și este considerat a fi unul dintre cele mai valoroase din lume. Iar în timpul lucrărilor de restaurare, cei de la un ONG din Marea Britanie, National Trust, au descoperit un detaliu bizar, pe suprafața picturii care prezintă o scenă din Shakespeare. Opera este cunoscută drept „Moartea cardinalului Beaufort”, iar autorul ei este Joshua Reynolds. Ei bine, se pare că în dreptul capului cardinalului apre acum și chipul unui diavol!

Un chip de diavol a apărut în pictură

Se pare că acest chip de demon este mult mai estompat și deteriorat, lucru ce îi face pe specialiști să bănuiască că, în trecut, s-a încercat ștergerea, cât și refacerea lui. Astăzi, tabloul este expus la Petworth House, în West Wessex, fiind, anterior, păstrat de către cei de la National Trust. Atunci când au văzut ce secret bizar ascunde tabloul, experții care au lucrat la restaurarea lui au rămas fără cuvinte.

Se pare că acest chip de diavol a fost pictat chiar de către Joshua Reynolds, însă publicul nu a apreciat prea mult incluziunea acestuia în dreptul cardinalului, așa că s-a încercat ștergerea acestuia. Mai mult decât atât, se pare că, pe parcursul vieții, Reynolds chiar s-a împotrivit tuturor celor care au dorit să picteze peste chipul de demon pe care l-a inclus în tablou.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
mana maicii domnului jpg
ploaie jpg
ion luca caragiale captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net