Schimbarea care îi afectează pe cei care fac școala de șoferi. Noi reguli pentru obținerea permisului auto

Șoferii care tocmai și-au luat permisul, sau chiar și românii care încă se pregătesc să înceapă școala de șoferi, au parte de vești proaste! Datorită numărului tot mai mare de accidente de pe șoselele din țara noastră, mai mulți senatori propun ca legea să interzică începătorilor să mai conducă mașini puternice.

Noi schimbări pentru șoferii din România / foto: Pexels
Noi schimbări pentru șoferii din România / foto: Pexels

O nouă schimbare a legii ar putea aduce vești proaste șoferilor care tocmai au reușit să își ia permisul, sau chiar și celor care încă se pregătesc să înceapă o școală de șoferi!

Potrivit informațiilor oferite de către cei de la observatornews.ro, datorită numărului tot mai mare de accidente de pe șoselele din țara noastră, mai mulți senatori propun ca legea să interzică începătorilor să mai conducă mașini puternice.

Mai precis, această regulă îi are în vizor pe tinerii care încă nu au împlinit vârsta de 21 de ani, cât și pe cei care au permisul de conducere de mai puțin de un an. Aceste două categorii nu vor mai avea voie să urce la volanul unei mașini care depășește 100 de cai putere, sau, în cazul mașinilor electrice, 75 de kilowați. Se pare că autoritățile doresc să aplice această măsură din cauza numărului tot mai mare de accidente rutiere care au loc pe șoselele din România.

Schimbările pe care trebie să le știe șoferii români

Iar această măsură nu este deloc singura schimbare care ar putea pune unele probleme viitorilor șoferi. Se pare că examenul auto va deveni nu doar mai greu de promovat, dar și mai scump! În prezent, numărul orelor obligatorii de pregătire este de 30, iar noua propunere a autorităților ar crește această cifră la 45 de ore. În mod automat, această schimbare va rezulta și în creșterea prețurilor.

Această propunere a fost semnată de către nu mai puțin de 20 de senatori și deputați UDMR, iar scopul ei este reducerea numărului de accidente rutiere, în special în marile orașe din țară, unde traficul devine din ce în ce mai aglomerat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
Abubakar  Tahiru cartea recordurilor jpg
batran confuz istock1 jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
buster jpg
bani jpeg
sat comoara jpg
plane 2104594 1280 jpg
politia pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net