De ce nu trebuie să prăjim cu ulei de măsline? Riscul la care ne expunem dacă îl folosim

Cu siguranță că deja am auzit cu toții vorbindu-se despre beneficiile uleiului de măsline, atunci când vine vorba despre o dietă sănătoasă! Ei bine, în ziua de astăzi, acest ulei a devenit extrem de accesibil, iar tot mai mulți români îl folosesc des, atunci când gătesc. Însă, nu mulți dintre noi știu că, cel puțin pentru prăjit, uleiul de măsline nu este chiar atât de eficient precum am crede!

De ce nu trebuie să prăjim cu ulei de măsline / foto: Shutterstock
De ce nu trebuie să prăjim cu ulei de măsline / foto: Shutterstock

Mai mult ca sigur că fiecare dintre noi am auzit vorbindu-se despre beneficiile uleiului de măsline, atunci când vine vorba despre o dietă sănătoasă! Ei bine, în ziua de astăzi, acest ulei a devenit extrem de accesibil, iar tot mai mulți români îl folosesc des, atunci când gătesc ceva. Cu toate acestea, nu mulți dintre noi știu că, cel puțin pentru prăjit, uleiul de măsline nu este chiar atât de eficient precum am crede!

Potrivit informațiilor oferite de către cei de la shtiu.ro, uleiul de măsline este folosit indiferent de ce fel de preparat am găti, fie el o simplă salată, sau o mâncare complexă la tigaie, ori în cuptor. Dar mulți dintren noi pot fi surprinși să afle că uleiul de măsline nu este tocmai indicat, pentru preparatele prăjite! Ei bine, se pare că totul se datorează temperaturii de ardere a acestui ulei!

De ce nu este bun uleiul de măsline pentru preparatele prăjite

Mai precis, uleiul de măsline arde la o temperatură de 185 – 210 grade Celsius, iar odată ce atinge acest prag, compușii benefici din compoziția lui încep să se dezintegreze. Mai mult decât atât, este posibil ca aceștia să ne și afecteze sănătatea! De aceea, uleiul de măsline nu este recomandat pentru preparatele prăjite, potrivit experților!

Cu toate acestea, asta nu înseamnă că trebuie să revenim la clasicul ulei de floarea soarelui! Avem la dispoziție și alte opțiuni sănătoase pentru prăjeli, cum ar fi uleiul de arahide, uleiul de rapiță, sau uleiul de migdale. Așa că, chiar dacă mâncăm un aliment prăjit, tot ne putem asigura că este cea mai sănătoasă veriune posibilă pe care o putem pregăti!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
cozi ceausescu jpg
orasul 5 min danemarca  jpg
Produse Lidl pe raft - magazin FOTO Shutterstock
Parlamentul European si Iohannis   sala goala FOTO Radu Eremia jpg
oala presiune jpeg
mircea diaconu jpg
Yoon Suk Yeol. Foto: captură video
Banner Carmen Harra
image
actualitate.net
image
actualitate.net