De ce trebuie să ungi cu ulei de măsline ardeii umpluți, înainte de a-i pune la fiert. Adevărații bucătari o fac și ies foarte gustoși

Atunci când vine vorba despre rețetele favorite ale românilor, există câteva care au devenit deja emblematice pentru bucătăria noastră. Iar printre acestea se numără, fără îndoială, și ardeii umpluți! Cu toate acestea, în ciuda popularității de care se bucură acest preparat printre gospodinele din țara noastră, există un truc ingenios știut de foarte puțini români, dar care poate schimba complet modul în care privim simplii ardei umpluți!

Ardeii trebuie unși cu ulei de măsline pentru a-și păstra culoarea
Ardeii trebuie unși cu ulei de măsline pentru a-și păstra culoarea

Dacă am întreba românii care sunt preparatele lor favorite, cu siguranță vom observa rapid că există câteva rețete care vor fi menționate în majoritatea răspunsurilor. Desigur, este vorba despre mâncăruri precum sarmalele, mămăliga, sau iahnia de fasole, care au devenit deja emblematice pentru bucătăria noastră. Însă, printre aceste preparate se vor afla, cu siguranță, și ardeii umpluți! Dar în ciuda popularității lor, există un truc simplu știu de puțini români, dar care poate face această mâncare mult mai ușor de gătit!

Cu siguranță că primii pași din pregătirea ardeilor umpluți nu sunt un secret pentru niciunul dintre noi! Tot ce trebuie să facem este să scoatem cotoarele ardeilor, apoi să curățăm cât mai bine interiorul acestora! Toate semințele rămase, cât și nervurile ardeilor, trebuie scoase din interiorul lor, pe cât mai mult posibil! Apoi, ardeii trebuie spălați bine și lăsați să se usuce! Ei bine, în acest punct trebuie pus în aplicare și acest truc ingenios!

Ardeii trebuie unși cu ulei de măsline înainte de a fi umpluți

După ce ați curățat interiorul ardeilor, înainte de a începe să îi umpleți fie cu carne sau orez, aceștia trebuie unși cu un ingredient banal! Mai precis, ardeii trebuie unși cu ulei de măsline, iar rezultatul final îi va face chiar mai frumoși și gustoși ca până acum!

Mai precis, motivul pentru care uleiul de măsline este perfect pentru a fi uns pe ardeii umpluți este că aceștia își vor păstra culorile în timpul gătirii! Cu siguranță că știm cu toții că acele culori aprinse și frumoase ale ardeilor se cam șterg în timpul gătirii, însă uleiul de măsline aplicat pe aceștia ar trebui să mențină acele nuanțe de roșu, sau verde aprins. De asemenea, ardeii se vor înmuia mai repede în timp ce se fierb!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
chiftele pexels jpg
Beyonce  sursa   Shutterstock jpg
horoscop webp
horoscop 17 martie webp
5 zodii urmărite de ghinion în luna februarie, sursă foto: Canva
varza a la cluj jpeg
Horoscop primavara FOTO Shutterstock jpg
Cum iti poti recompensa angajatii pentru eforturile depuse Top 3 sfaturi pentru a i motiva jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net