Ai probleme cu șoarecii și șobolanii? Aceste 5 plante îi vor ține departe de casa ta pentru totdeauna

Invazia șobolanilor și șoarecilor este un adevărat flagel pentru toți proprietarii de pământ. Într-adevăr, este un adevărat coșmar: atât în ​​grădină, cât și în interiorul casei, rozătoarele au tendința de a strica recoltele, de a ronțăi legumele și de a distruge proviziile din cămară. Ca să nu mai vorbim că se înmulțesc rapid și poartă multe boli. Pentru a remedia acest lucru, există o multitudine de măsuri radicale, precum aparate specifice cu ultrasunete, capcane pentru șoareci sau otravă. Însă, cea din urmă în special este deosebit de toxică atât pentru oameni, cât și pentru animalele domestice. Din fericire, există soluții alternative pentru a elimina acești paraziți în mod natural și fără cruzime!

Unele plante te pot ajuta să scapi de invazia șobolanilor. Foto: Shutterstock.
Unele plante te pot ajuta să scapi de invazia șobolanilor. Foto: Shutterstock.

Pentru a ține rozătoarele la distanță, unele plante pot face minuni. Într-adevăr, s-a dovedit că există ierburi care pot respinge dăunătorii de grădină și din cămară. Plantați-le în inima legumelor sau pe un balcon pentru a scăpa de acești dăunători. Adevărul este că, totul ține de miros. Pentru noi, poate fi plăcut sau inodor, dar pentru șobolani și șoareci, aceste mirosuri sunt insuportabile și îi sperie imediat. Cu alte cuvinte, este sigur pentru sănătatea noastră!

Ce ierburi vor ajuta la respingerea șoarecilor și șobolanilor?

Aflați rapid care sunt cele mai recomandate plante medicinale pentru a vă proteja casa și a alunga prezența acestor rozătoare nedorite.

Tanacei

Pe cât de aromat, pe atât de ornamental, Tanaceul este aliatul oricărui grădinar. Atât fungicid, cât și insecticid, această plantă rezistentă este foarte utilă în grădinile de legume. Puteți chiar să distribuiți câteva buchete proaspete de inflorescențe în dulapurile și cămara casei pentru a alunga tot felul de insecte. Florile sale sunt foarte parfumate și vor alunga astfel atât rozătoarele precum șoarecii, cât și dăunătorii mici precum muștele, țânțarii, furnicile, puricii și alte insecte. Avantajul este că nu este solicitant și aproape că nu necesită întreținere. Puțin îngrășământ la două săptămâni și puțină udare în caz de secetă sau căldură foarte mare. În decoct sau infuzie, este foarte eficient pentru a proteja grădina!

Soc

În sate, această plantă este adesea cultivată de-a lungul parcelelor și clădirilor în care sunt depozitate semințele. Rădăcinile de soc emit o otravă puternică, iar florile emană o aromă destul de puternică. Acest insecticid natural va respinge astfel șobolanii, șoarecii și alți dăunători. Datorită sambucinei pe care o conține, gunoiul de grajd de soc emană un miros deosebit de neplăcut pentru rozătoarele care degradează livezile. Această metodă este foarte populară în lumea agricolă pentru a scăpa de dăunăori, fără a ataca plantele. Este suficient să-l folosești pur sau diluat în apă în părți egale.

Pelin

Pelinul are proprietăți insecticide foarte eficiente împotriva invaziei rozătoarelor. La fel ca și socul, poate fi plantat lângă curtea ta, agățat de pomi fructiferi sau așezat în locurile preferate de șoareci. Această plantă perenă este, de asemenea, foarte utilă pentru alungarea furnicilor, omizilor, muștelor, moliei, gândacilor de purici... Un decoct de pelin este bine de pulverizat acolo unde sunt rozătoare. În interiorul casei, puteți umple câteva pliculețe de lăstari uscați pentru a le instala în dulapuri pentru a alunga moliile.

Mentă

Ne place să bem un ceai bun de mentă. Mirosul său este delicat, îmbătător și liniștitor. Cu toate acestea, spre deosebire de noi, șobolanii urăsc acest miros! Această plantă parfumată respinge nu numai rozătoarele, ci și insectele. De asemenea, pentru a-i speria, plantați plante de mentă în grădină și câțiva arbuști în jurul perimetrului casei. Nu va mai trebui să vă faceți griji cu privire la prezența acestor paraziți! Sub formă de infuzie, menta protejează grădina de legume și împotriva ploșnițelor, afidelor, gândacilor de purici și a altor insecte. Ideal ar fi totuși să-l plantezi într-un ghiveci în fața unei ferestre pentru a ține departe muștele, furnicile și păianjenii. 

Muşeţel

Pentru a elimina șobolanii și șoarecii, mușețelul este și un remediu formidabil! Florile sale albe delicate evocă o ambianță romantică frumoasă, în timp ce rozătoarele sunt îngrozite de ele. Mai ales dacă atârnați buchete uscate în colțuri. Mirosul său va fi perfect respingător, suficient pentru a disloca pe toți acești dăunători, scriu cei de la santeplusmag.com. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
cumparaturi supermarket alimente  shopping (2) jpeg
junjun1 jpeg
michael jackson jpg
restaurant foto unsplash jpg
dulciuri jpg
Blocuri Bucuresti FOTO Shutterstock jpg
somn pexels jpg
autostrada 5 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net