Secretul lui Elon Musk pentru succes. Ce este „psihologia opozițională”, metoda simplă care i-a ajutat și pe Steve Jobs și Bill Gates în carieră

Ultima actualizare:

Poate că Elon Musk, Steve Jobs și Bill Gates au fost rivali în anumite etape ale carierei lor, însă toți trei au avut un secret comun care i-a propulsat spre succes - metoda psihologiei opoziționale! La ce se referă această tehnică?

image

      Steve Jobs, Elon Musk și Bill Gates au împărtășit aceeași filozofie /  foto: Pinterest

Elon Musk (53 de ani), antreprenorul vizionar din spatele companiilor Tesla și SpaceX, este apreciat pentru devotamentul față de munca sa și ambiția de care a dat dovadă. Pe lângă aceste calități, cel mai bogat om din lume deține un secret care îl ajută să își prioritizeze activitățile zilnice și să își atingă obiectivele cu succes - el respectă principiile psihologiei opoziționale!

Ce este psihologia opozițională?

Psihologia opozițională se referă la tendința naturală a oamenilor de a spune „nu” într-un mod strategic, astfel încât să își protejeze timpul și energia. Concret, aceasta face referire la gestionarea eficientă a timpului, prin eliminarea distragerilor și selecția conștientă a oportunităților, scrie adevarul.ro.

Cum se folosește Elon Musk de această metodă simplă?

Elon Musk folosește această metodă simplă și eficientă în carieră. Fosta lui soție, Justine Musk, a dezvăluit într-o conferință din cadrul TEDx că stabilirea concretă a limitelor și puterea de a spune „nu” au jucat în viața lui Elon Musk un rol esențial în obținerea succesului, potrivit „msn.com”.

Astfel, această practică i-a permis să își protejeze timpul și energia, două resurse esențiale pentru un antreprenor. Odată ce a spus „nu” distragerilor și activităților care nu se aliniau cu obiectele sale, Elon Musk s-a putut concentra în totalitate pe obiectivele sale ambițioase:

În spatele fiecărui «nu» se află un «da» mai profund. Această filozofie subliniază importanța prioritizării a ceea ce contează cu adevărat și respingerea a tot ce diminuează prioritățile importante. Pentru Elon Musk, acest «da» profund a însemnat să se dedice în totalitate proiectelor sale, precum: vehiculele electrice și explorarea spațiului”, a spus Justine Musk, potrivit celor de la „Times of India”.

De asemenea, Justine Musk a reflectat asupra modului în care copiii își afirmă natural autonomia prin „nu”, dar, pe măsura maturizării lor, presiunile sociale adesea suprimă acest instinct. Ea a spus că recăpătarea puterii de a spune „nu” este esențială pentru a trăi o viață în acord cu propriile intenții.

Bill Gates și Steve Jobs au împărtășit aceeași filozofie

Metoda psihologiei opoziționale a fost aplicată de Bill Gates și Steve Jobs, fiecare însă într-un mod propriu. De exemplu, Bill Gates considera că timpul de reflecție asupra sarcinilor este esențial, în timp ce Steve Jobs punea accent pe importanța de a spune rapid „nu” și de a fi mai selectiv în a accepta noi oportunități.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
Castraveti murati in otet 1024x683 jpg
De ce alcoolul își face efectul mai rapid când temperaturile sunt ridicate, foto Shutterstock jpg
carne tocata secret webp
Varza 2 jpg
fructe pexels jpg
pensii pensie pensia pensionari pensionar pensionara 5 e1741365592139 logo webp
bani jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net