Secretul Reginei Maria, dezvăluit la 100 de la încoronare. Cum înnebunea bărbații soția Regelui Ferdinand

Ultima actualizare:

Sâmbătă, 15 octombrie, s-au împlinit 100 de ani de la încoronarea Regelui Ferdinand și a Reginei Maria. Cu această ocazie atât de specială e timpul să aflăm un detaliu un pic mai inedit despre cea care era considerată cea mai frumoasă regină a Europei.

Au trecut 100 de ani de la Încoronarea Regelui Ferdinand și a Reginei Maria
Au trecut 100 de ani de la Încoronarea Regelui Ferdinand și a Reginei Maria

Despre Regina Maria s-au povestit multe de-a lungul anilor. S-au dezbătut des mai ales relațiile ei de iubire. O prezență mereu elegantă și plină de rafinament, soția Regelui Ferdinand fura mințile bărbaților. 

Născută Marie Alexandra Victoria de Saxa-Coburg și Gotha, fostă prințesă a Marii Britanii și Irlandei, a doua regină a României iubea un parfum care era irezistibil pentru cei din jurul ei.

Poate te interesează: El e bărbatul care a intrat în dormitorul reginei Elisabeta a II-a, în anii 80. Nu e prințul Philip!

Cu ocazia Centenarului Încoronării, vizitatorii din Alba Iulia pot admira celebra aromă preferată de Regina Maria, la Palatul Principilor. Parfumul „Mon Boudoir” a fost relansat de casa de parfumuri Houbigant, la exact 100 de ani de la Conferința de Pace de la Paris, din 1919. Casa de parfumuri franțuzești retrăsese parfumul de pe piață după moartea suveranei, în 1938, potrivit Ziarulunirea.ro.

Citește și: Destinul fascinant al principesei Ileana a României, fiica Reginei Maria

Parfumul Reginei Maria, relansat la 100 de la încoronarea de la Alba Iulia

Parfumul preferat al Reginei Maria a fost retras în 1938
Parfumul preferat al Reginei Maria a fost retras în 1938

„Cu ocazia Centenarului Încoronării vă așteptăm în sala Mihai Viteazul din Palatul Principilor pentru a vedea parfumul pe care Regina Maria l-a folosit de-a lungul vieții, începând cu anul 1919 când a fost creată colecția „Mon Boudoir”.

Mai mult decât atât, începând cu anul 1922, ea devine imaginea acestei colecții, fiind considerată cea mai frumoasă regină a Europei. Din respect, în 1938, la moartea suveranei, este retras din producție.

Acest parfum a fost creeat la 100 de ani de la Tratatul de Pace, iar esențele principale sunt florile de violetă deoarece erau florile preferate ale reginei și irisul”, a povestit pentru ziarulunirea.ro Irina Băcilă de la Muzeul Principia.

Citește și: Cu aceste femei s-a spus că ar fi înșelat-o prințul Philip pe regina Elisabeta a II-a

Ce parfum iubea Regina Maria: „Esențele principale sunt florile de violetă și irisul”

Regina Maria s-a născut în 1875
Regina Maria s-a născut în 1875

Parfumul relansat în onorea Reginei Maria cuprinde esența de trandafir bulgăresc, care era la modă în secolul XX. Totoodată, nu lipsesc: iasomia grandiflorum, bergamota, lemnul de santal și patchouli, fundamental pentru parfumurile ambrate. Pentru notele vaniliate dulci s-a folosit vanilina, dar și vanilia de Tahiti.

O caracteristică a parfumului original era folosirea ambrei gri. Sufletul floral al parfumului s-a obținut din efectul pudrat al violetelor format din o moleculă de sinteză inovativă, jonone, și din untul de iris, cea mai prețioasă materie primă din parfumerie, conform sursei citate.

Vezi și: Mesele în Familia Regală a României. Ce mare artist rămânea nemâncat, câţi bucătari a schimbat Regina Maria

Au trecut 100 de ani de la Încoronarea de la Alba Iulia

În urmă cu 100 de ani, la 15 octombrie 1922, la Alba Iulia avea loc un important eveniment din istoria României, care a reunit reprezentanţi ai caselor regale din Europa: Încoronarea Regelui Ferdinand și a Reginei Maria.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
iepure paste istock jpg
furnici jpg
biserica romani credinciosi FOTO adevarul
Slujba de Înviere de la Catedrala Patriarhală din București 16 aprilie 2023 FOTO Inquam Photos Alexandru Busca  (3) jpg
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net