Simbolul Brătienilor, prădat chiar de autorități. Cum a fost distrusă o superbă vilă istorică

Reședință a Brătienilor până în 1948, Vila Florica de la Ștefănești a fost prădat chiar de autorități. Cum a fost distrusă o superbă vilă istorică?

Vila Florica, simbolul Brătienilor
Vila Florica, simbolul Brătienilor

Considerată simbolul Brătienilor, vila a fost devastată după naționalizarea petrecută în același an. Iar comuniștii au furat sau vândut numeroase piese de mobilier valoroase, conform Adevărul.ro.

Vila Florica de la Ștefănești, găzduiește de peste doi ani Muzeul Național Brătianu. În interiorul ei mai sunt doar câteva piese de mobilier ce au aparținut Brătienilor.

Turiștii pot admira doar biblioteca suspendată de la primul etaj, un scrin vechi de peste 140 de ani, o masă persană din lemn de cireș din 1860 și o bancă realizată dintr-un singur trunchi de cireș.

„Mobila din conacul familiei Brătianu de la Florica era stil Biedermeier, un influent stil german care și-a pus amprenta asupra design-ului de mobilier, în prima jumătate a secolului al XIX-lea.

Acest stil era caracterizat de liniile simple și ornamentația minimală, în concordanță cu principiile utilitare. Mobila Biedermeier folosea materiale disponibile la nivel local, cum ar fi lemnul de stejar, cireș, frasin ori nuc.

Conacul construit la Florica a stat în proprietatea familiei Brătianu până în 1948, când a fost naționalizat. După acest moment nefericit, interiorul casei a fost devalizat.

Piesele de mobilier nu au făcut excepție, iar cele care nu au fost furate, ulterior, au fost vândute de Direcția Financiară din Argeș din acele timpuri, pentru a fi valorificate”, precizează Mihai Alexandrescu, directorul Muzeului Național Brătianu.

Citește mai departe pe Adevărul.ro.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

„Priveghiul prinților“: Copiii Reginei au vegheat sicriul Elisabetei FOTO Profimedia
1 dana razboiu divort intro 1280x720 jpg jpeg
1 mihai voropchievici jpg jpeg
horoscop 19 decembrie jpg
infidelitate jpeg
sotie alexandru arsinel 284923 jpeg
chei locuinta
FotoJet jpg
image
image
image
image
image
image
chei locuinta
sotie alexandru arsinel 284923 jpeg
„Priveghiul prinților“: Copiii Reginei au vegheat sicriul Elisabetei FOTO Profimedia
cumparaturi femeie magazine jpg
 Victor Pițurcă FOTO Mediafax
Echipa de cercetători s a pozat cu meteoritul jpg