„Simfonia Apei” revine la fântânile arteziene din centrul Bucureştiului din 17 mai. Programul spectacolelor
44 de fântâni întinse pe 1, 4 kilometri. Cele mai spectaculoase fântâni arteziene din România sunt cele din centrul Bucureștiului, mai precis zona Unirii. Acestea vor găzdui din 17 mai proiecțiile de apă, muzică și lumini denumite „Simfonia Apei” și care reunesc an de an mii de privitori.
Show-urile multimedia au ajuns la cea de-a V-a ediție. Spectacolele de apă sunt acompaniate de muzică și jocuri de lumini totul coorodnat pe calculator
Programul spectacolelor „Simfonia Apei”
Programul de anul acesta va fi următorul:
• în lunile mai și august, spectacolele vor începe la 21:00;
• în lunile iunie și iulie, spectacolelele vor începe la 21:30;
• în luna septembrie, spectacolele vor începe la 20:00.
Ce trebuie să știți despre spectacolele „Simfonia Apei”
Durata fiecărui show este de aproximativ 45 de minute, iar accesul este gratuit pentru toți cei dornici să se bucure de această experiență devenită deja tradiție.
În zilele și în intervalul orar în care au loc spectacole, traficul rutier va fi restricționat pe Bulevardul Unirii, segmentul cuprins între Bulevardul Dimitrie Cantemir și Splaiul Independenței (zona fântâni). Pentru detalii în timp real despre programul spectacolelor, vă invităm să urmăriți pagina de Facebook Simfonia Apei: https://www.facebook.com/SimfoniaApei.
Ce trebuie să știți despre fântânile arteziene de la Unirii
În anul 2018, ansamblul de fântâni din piața Unirii a trecut printr-un amplu proces de reabilitare. În urma renovării, fântânile din centrul Bucureștiului au devenit primele din Europa care beneficiază de echipamente de ultimă generație potrivit apanovabucuresti.ro.
Refacerea piesei centrale a pieței a inclus realizarea unui mozaic nou, conceput ca o reinterpretare a temei Marii Uniri. Arhitecții proiectului au cerut ajutorul experților muzeografi pentru integrarea dansului horei în desenul noului mozaic, cu trimiteri complexe către alfabetul chirilic și ceramica cucutenilor.
Fântânile urbane de la Unirea sunt coordonate de un calculator printr-un sistem monitorizat complet digital și care permite controlul fiecărei unități individuale din cele 44 de fântâni independente. Acestea sunt dispuse pe o lungime totală de aproape 1,4 kilometri de-a lungul Bulevardului Unirii.