Singurele 3 cuvinte din limba română formate numai din vocale. Mulți români le folosesc zilnic
Limba română are în spate o istorie îndelungată, car și-a început călătoria cu milenii în urmă. De-a lungul secolelor, nenumărate alte popoare au intrat în contact cu strămoșii noștri, iar limbile acestora și-au pus amprenta asupra românei. Cu toate acestea, există anumite detalii lingvistice care tot rămân foarte rare, în ciuda istoriei pe care această limbă o are în spate. Un astfel de detaliu rar este, de exemplu, faptul că există doar câteva cuvinte formate exclusiv din vocale.

În limba română există nenumărate cuvinte neobișnuite, de care astăzi tot mai puțini oameni își amintesc. Și în această categorie nu intră numai arhaisme și regionalisme bizare și greu de pronunțat, ci și unele cuvinte care se evidențiază din cu totul alte motive. De exemplu, în limba română există câteva cuvinte, destul de comune, formate exclusiv din vocale.
Practic, vocalele sunt acele sunete produse cât mai ușor și rapid posibil, prin trecerea liberă a aerului prin aparatul fonator. În această categorie de sunete se numără A, E, I, O, U, Ă și Î. Iar deși par a fi multe sunete, nu există decât câteva cuvinte formate exclusiv din acestea.
Care sunt cuvintele formate exclusiv din vocale
Aproape toate cuvintele din limba română sunt formate din vocale și consoane, cele două tipuri de sunete lucrând împreună pentru a crea cuvinte și sunete cât mai armonioase și mai plăcute. Cu toate acestea, atunci când vine vorba despre cuvinte formate exlcusiv din vocale, există câteva pe care probabil le știm și noi!
Mai precis, este vorba despre cuvinte precum „ie”, „oaie”, cât și „ouă”. Acești termeni sunt uzuali, însă în ciuda faptului că îi folosim aproape în fiecare zi, puțini dintre noi ne gândim la faptul că sunt chiar atât de speciali.
Care este cel mai lung cuvânt din română
Desigur, aceste cuvinte nu sunt singurele ceva mai speciale din limba română. Mai există un termen, unul pe care doar foarte puțini oameni îl mai cunosc, dar care conține toate vocalele prezente în limba noastră. Mai precis, este vorba despre „autoînsămânțările”.
De asemenea, cel mai lung cuvânt din română are nu mai puțin de 44 de litere și este vorba despre un termen medical. Mai precis, este vorba despre o boală pulmonară numită „Pneumonoultramicroscopicsilicovolcaniconioză”.