Singurul animal din lume care se droghează intenționat. Imaginile nu mai au nevoie de nicio explicație

De fiecare dată când avem impresia că am aflat tot ce se putea afla despre lumea din jurul nostru, natura ne mai aruncă în față încă un mister, care reușește să ne pună pe gânduri. Ei bine, o asemenea descoperire incredibilă vine din oceane, unde cercetătorii au observat cum unul dintre cele mai inteligente animale de pe glob se droghează intenționat, cu un pește!

Cu siguranță că, de-a lungul globului, există adesea cercetători care pot să aibă impresia că, în zilele noastre, cam tot ce se putea descoperi despre lumea din jurul nostru s-a descoperit, deja. Ei bine, negreșit, natura ne aruncă în față câte un nou mister, care pare să dea peste cap teoriile existente și ne pune pe gânduri, din nou! Iar un astfel de mister, potrivit informațiilor oferite de către cei de la independent.co.uk, este faptul că delfinii par să se folosească de un pește pentru a se droga!

Mai precis, cu ceva timp în urmă, cercetătorii au observat cum un grup de delfini tineri foloseau un pește balon pentru a se droga! Da, se pare că omul nu este singurul animal de pe glob care are asemenea obiceiuri!

Delfinii au fost surprinși cum se droghează

Cercetătorii au explicat că acest pește pe care îl foloseau delfinii eliberează o neurotoxină atunci când se simte amenințat, iar tinerii delfini îl pasau, efectiv, de la unul la altul, pentru a-l înspăimânta. Deși în cantități mari acea neurotoxină este letală, în doze mai mici, ea are un efect narcotic, pe care, se pare, unii delfini îl apreciază!

Se pare că după ce au terminat de terorizat peștele balon pentru a face rost de toxina sa, tinerii delfini i-au dat drumul, apoi au plutit chiar sub suprafața apei, părând să fie într-o stare de transă. Judecând după comportamentul lor, se pare că delfinii erau extrem de fascinați de reflexia lor în apă.

Ei bine, se pare că obiceiurile acestui animal incredibil sunt chiar și mai umane decât credeam până acum!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
aeroport galati braila facebook jpg
gelu duminica poveste de viata jpg
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net