Singurul loc din Europa în care nu există șerpi. Legenda spune că au fost alungați de un sfânt

Știai că există o țară în Europa în care nu există șerpi? O legendă străveche spune că aceste reptile au fost alungate din acest loc chiar de către un sfânt, după ce îl atacaseră în timpul unei sărbatori. Bineînțeles, cum este o legendă, există și o explicație științifică și este una complet neașteptată.

Care este țara din Europa în care nu există șerpi / Foto: Pixabay
Care este țara din Europa în care nu există șerpi / Foto: Pixabay

Una dintre cele mai vizitate țări din Europa este ocolită de șerpi. Este vorba despre Irlanda. Potrivit unei legende vechi, în care locuitorii acestui stat cred cu tărie, arată că țara este protejată de un sfânt. Mai exact, reptilele au fost izgonite chiar de către Sfântul Patrick, protectorul Irlandei, după ce aceștia îl atacaseră în timpul unei sărbatori. E doar legendă fără vreun sâmbure de adevăr, deși Sfântul Patrick a făcut multe lucruri, nu a trimis șerpii departe de țară.

Deși irlandezii cred cu tărie în legenda respectivă, un studiu realizat de National Geographic în 2014 a arătat că acest fenomen al naturii nu se datorează sfântului. Adevărul este că șerpii nu au existat niciodată Irlanda de la bun început. Mai mult, aceștia au analizat aceeași ipoteză și pentru Marea Britanie, cu toate că aici trăiesc trei specii de târâtoare: șarpele de iarbă, șarpele viperă și șarpele neted.

„Nu există șerpi în Irlanda din simplul motiv că ...”

Astfel, cercetătorii au concluzionat că în era glaciară, Irlanda și Anglia au fost zone reci, ocolite de reptilele cu sânge rece, dar, cu 10.000 de ani în urmă, ghețarii s-au mutat și a apărut pământul care leagă Europa, Anglia și Irlanda, permițând migrația mai multor specii. Printre acestea se numără urșii bruni, mistreții și râșii.

Bineînțeles, Irlanda nu este singurul stat unde nu există șerpi. Potrivit cercetătorilor, nu există specii native nici în Islanda, Groenlanda sau Hawaii. Totodată, nu vei vedea șerpi nici Noua Zeelandă, anumite părți ale Canadei, precum și în nordul Rusiei, sau, deloc neașteptat, în Antarctica.

„În niciun moment nu a existat vreo dovadă că există șerpi în Irlanda. Sfântul Patrick nu avea ce să alunge”, a declarat Nigel Monaghan, de la Muzeul Național al Irlandei din Dublin, pentru National Geographic, relatează Irish Central.

„Nu există șerpi în Irlanda din simplul motiv că nu au putut ajunge acolo, deoarece clima nu era favorabilă pentru ei”, a spus și Mark Ryan, directorul Louisiana Poison Center la Louisiana State University Health Sciences Center.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net