Sfatul care îți pot salva viața dacă ești mușcat de șarpe. Dr. Tudor Ciuhodaru: „E singurul tratament”

În această vară, am fost martorii unui număr neobișnuit de mare de șerpi ce și-au făcut apariția în jurul oamenilor, chiar ajungându-se în situația în care RO ALERT a sfătuit cetățenii din Oradea să închidă toate geamurile și ușile, din cauza numărului mare de șerpi. Cu toți știm că trebuie să evităm contactul cu aceste animale, deoarece pot fi periculoase. Iar acum, doctorul Tudor Ciuhodaru ne spune ce trebuie să facem dacă cumva suntem mușcați de șarpe!

Dr. Tudor Ciuhodaru ne spune ce să facem dacă suntem mușcați de un șarpe
Dr. Tudor Ciuhodaru ne spune ce să facem dacă suntem mușcați de un șarpe

Deja cu toții știm că șerpii sunt animale periculoase, iar în cazul în care aceștia sunt veninoși, consecințele unei mușcături pot fi chiar letale. Fiecare dintre noi înțelege că dacă ne aflăm în situația în care un asemenea animal ne-a ieșit în cale, trebuie să facem tot posibilul pentru a-l evita, iar odată ce considerăm că nu mai suntem în pericol, trebuie să anunțăm autoritățile. Însă, deși am auzit atât de multe despre cum să evităm șerpii, poate că nu mulți dintre noi știu care sunt, de fapt, pașii de urmat dacă cumva suntem mușcați!

Ei bine, doctorul Tudor Ciuhodaru ne oferă câteva sfaturi pentru o asemenea situație! Potrivit celor de la Spy News, acesta a declarat că orice mușcătură trebuie tratată precum o urgență medicală. „Fără tratament, moartea survine la 3-4 zile de la inocularea veninului prin hemoragii şi insuficiență renală acută”, a declarat acesta, conform sursei citate. „Singurul tratament eficient este o doză de antivenin!”

Mușcătura trebuie tratată precum o urgență medicală

În primul rând, trebuie să spălăm rana cu apă și săpun, iar apoi să reducem cât mai mult posibil efortul fizic. „Culcați victima, cu capul şi trunchiul puţin ridicate şi poziționați locul mușcăturii sub nivelul inimii pentru a împiedica răspândirea veninului în fluxul sangvin”, a mai declarat doctorul Tudor Ciuhodaru.

Dacă purtăm bijuterii ce pot afecta cumva edemul, va trebui să le dăm jos imediat. În cazurile în care șarpele nu a injectat venin, vor lipsi fenomenele inflamatorii. „Marcați marginea zonei tumefiate la fiecare 15 minute cu un stilou pentru a ajuta medicii să evalueze gradul de expunere la venin”, a mai spus doctorul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net