Șoferii, amendați dintr-un motiv bizar! Cele mai ciudate legi de circulație

Oamenii care dețin permis de conducere au și o mare responsabilitate nu doar asupra vieții lor, ci și asupra vieții celor din jur. Pentru buna funcționare a traficului, regulile de circulație sunt destinate pentru prevenirea accidentelor de pe șosele. Deși unele dintre el par să aibă sens, există anumite norme care par a nu avea la baza lor nicio logică. Deși majoritatea regulilor de circulație sunt aceleași în întreaga lume, anumite țări au alte legi sau reguli, în funcție de zonă.

Șofer la volan
Șofer la volan

Șoferii din Germania trebuie să respecte, ca la carte, regulile care le sunt impuse de către autorități. Dacă în România nu ești amendat atunci când ți se întâmplă să rămâi fără combustibil în trafic, nu același lucru se întâmplă și în Germania. Iată suma cu care șoferii din această țară riscă să fie amendați, dacă rămân fără motorină sau benzină în timpul mersului.

Șoferii din Germania, amendați dacă rămân fără combustibil

În această țară este interzis prin lege să rămâi fără combustibil atunci când te afli în trafic. Dacă un șofer întâmpină această situație în timp ce se află pe autostradă, riscă o amendă în valoare de 70 de euro.

Alte reguli ciudate de circulație, valabile în alte țări

Dacă ți se pare o nedreptate ca șoferii din Germania să fie amendați atunci când rămân fără motorină, trebuie să știi că în Japonia pasagerii pot merge la închisoare dacă se află într-o mașină condusă de un șofer care se află în stare de ebrietate.

De asemenea, o altă regulă de bază în această țară este ca mașinile să fie dotate cu apărătoare de noroi, pentru a nu stropi pietonii pe timp de ploaie.

Elevețienilor le este interzis să-și spele mașina în fața casei. Da, ai citit bine, autoritățile au luat această decizie tocmai pentru a preveni ca substanțele toxice să ajungă în rețeaua de apă publică.

Dacă regulile enunțate anterior ți se par ciudate, aceasta sigur te va surprinde. În China, șoferii care vor să-și înmatriculeze mașina, obligatoriu trebuie să joace la loterie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net