Șoferii și-au pus mașinile de lux în „lesă”! Le-au legat de copaci, de teama că vor fi furate

Posesorii londonezi de mașini Land Rover au recurs la gesturi extreme, pentru a se asigura că autoturismele lor nu sunt furate. Ei și-au legat autoturismele 4x4 de copaci, cu ajutorul unor lanțuri masive cu lacăt. Land Rover sunt autoturismele furate cel mai des în Marea Britanie, potrivit Daily Mail.

Mașină Land Rover legată cu lanțul de un copac, în Marea Britanie
Șoferii londonezi și-au legat mașinile 4x4 de copaci (Foto: captură video Tik Tok)

Mașina preferată a hoților britanici

Jaguar Land Rover a anunțat luna trecută planuri de a investi 1,3 milioane de dolari pentru a ajuta poliția să prindă hoții de mașini în timp ce încearcă să restabilească reputația vehiculelor lor. 

Banii vor fi direcționați pentru a ajuta operațiunile de poliție în punctele fierbinți de furt și vor finanța o nouă unitate națională de poliție axată pe colectarea de informații, potrivit BBC.

Patrick McGillycuddy, managing director la JLR, filiala din Marea Britanie, a declarat că: „Ne dezvoltăm în mod constant sistemele și caracteristicile de securitate și, prin colaborarea noastră strânsă cu poliția, suntem cu un pas înaintea hoților și implementăm rapid măsuri antifurt.

Între timp, șoferii care dețin aceste mașini de lux trăiesc cu teama că acestea pot fi furate oricând. Hoții țintesc mai ales modelele Lexus Rx, dar Velar, Sport, Range Rover și Land Rover Discovery sunt și ele în „pericol”.

Un videoclip în care apare un Land Rover parcat și legat de un copac, într-o zonă rezidențială din Londra, s-a viralizat zilele trecute pe Tik Tok. Internauții s-au amuzat pe seama mașinii puse „în lesă”, dar se pare că aceasta este o practică tot mai des întâlnită în Londra.

Creșterea furturilor a subminat serios valoarea pe piață a acestei mărci, în Marea Britanie. Prețul mediu al unui Range Rover second-hand a scăzut cu 9% din mai - până la 44.000 de dolari, potrivit Auto Trader. Cu toate acestea, compania susține că mașinile sale nu sunt mai vulnerarabile decât altele la furt. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
1 creier shutterstock 65181187 jpg jpeg
image
image
image
image
image
image
SpotHiddenPandaAmongHumansinPictureOpticalIllusionIQTest jpg
visine jpg
image png
evaluare nationala jpg
Cum prega tes ti mas ina pentru drum lung sau pentru o ca la torie de durata  jpg
image png
plane 7406049 1280 jpg
card social jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net