Soluția pentru a crește viteza WiFi. E mai simplu decât ai crede

WiFi permite dispozitivelor să se conecteze la internet și la alte rețele, fără a fi nevoie de cabluri fizice. Acest lucru oferă o libertate mai mare de mișcare și flexibilitate în utilizarea dispozitivelor. Uneori însă viteza acestuia este mai mică, ceea ce ne dă bătăi de cap. Iată cum poți rezolva această problemă!

Soluția pentru a crește viteza WiFi
Soluția pentru a crește viteza WiFi

Soluția pentru a crește viteza WiFi

Când există mai multe rețele WiFi disponibile în apropiere, dispozitivele iPhone sau Android pot avea dificultăți în stabilirea și menținerea unei conexiuni stabile. De exemplu, telefonul se poate schimba între aceste rețele în funcție de semnalul disponibil, ceea ce poate duce la o comutare automată între ele. Astfel apare haosul în comutare.

Pentru a remedia această situație și a asigura o conexiune stabilă, experții IT recomandă dezactivarea conectării automate la una sau mai multe dintre aceste rețele WiFi. Procedura necesară pentru aceasta poate varia în funcție de dispozitivul și sistemul de operare folosit, dar poate fi realizată urmând pașii indicați: accesați Setări, selectați WiFi, apăsați butonul „i”de lângă rețeaua WiFi de la care doriți să opriți conectarea automată, căutați opțiunea Auto-Join și dezactivați (n.r. pentru iPhone).

Cât pentru Android, trebuit să urmați acești pași: intrați la Setări, atingeți Rețea și internet, atingeți WiFi, atingeți pictograma roată de lângă rețeaua WiFi la care doriți să opriți conectarea automată și cutați opțiunea Conectare automată și dezactivați-o. 

Țările cu cel mai bun internet

Insula Jersey, situată în Canalul Mânecii, a devenit în 2023 liderul european în ceea ce privește viteza internetului, având o viteză medie de descărcare a datelor de 265 Mbps, conform unui studiu realizat de cable.co.uk și prezentat de Statista. Deși Jersey este o dependență a coroanei britanice, aceasta nu face parte din Marea Britanie. Printre alte țări europene cu internet rapid se numără Liechtenstein, Islanda, Gibraltar și Andorra, cu viteze între 190 și 250 Mbps. Franța se remarcă ca fiind cea mai rapidă dintre statele mari, cu o viteză de 152,45 Mbps. În ceea ce privește România, viteza internetului se situează la un nivel considerabil, înregistrând o medie de 100,66 Mbps, fiind astfel pe locul 25 în lume.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net