Cât de des trebuie oprit de fapt routerul! Puțini știu acest secret pentru un internet rapid

Ultima actualizare:

Te plângi că nu ai semnal bun la WiFi în casă, însă poate nu ai ținut cont de anumite lucruri. De exemplu, specialiștii recomandă ca routerul să fie oprit și repornit măcar o dată la două luni, și totodată, contează și înălțimea la care acesta este poziționat.

Este o idee genială să repornești internetul la două luni Foto: Shutterstock
Este o idee genială să repornești internetul la două luni Foto: Shutterstock

Oprește și repornește routerul WiFi

O conexiune slabă la WiFi poate fi enervantă, dar există mai multe trucuri care te pot ajuta în acest sens. Printre ele se numără și un secret pe care nu îl știu cei mai mulți utilizatori, deși experții îl recomandă. Este vorba despre oprirea și repornirea routerului. Dacă te întrebi cât de des trebuie să îți oprești routerul WiFi, experții recomandă măcar o dată pe lună. 

E important de reținut că oprirea și repornirea routerului WiFi nu e același lucru cu resetarea dispozitivului. Prin această funcție, restabilești setările din fabrică ale dispozitivului. 

Pentru a opri routerul, trebuie să îl scoți din priză și să aștepți în jur de 15 secunde pentru a-l băga înapoi. De aici, mai trebuie să aștepți câteva minute înainte să îl pornești iar. Așteaptă ca toate luminile de pe router să devină verzi.

Astfel, ai reușit să oprești și să repornești dispozitivul. Din acest punct, va începe să testeze conexiunea la Internet. Dacă routerul tău e legat de o aplicație, o poți folosi pe aceasta pentru a-l opri și reporni. Ca urmare, vei avea parte de o conexiune mai rapidă, dacă te întrebi de câte ori trebuie să oprești routerul WiFi. Mai mult, prin această tehnică, poți opri supraîncălzirea dispozitivului. 

La ce înălțime trebuie să stea routerul pentru un semnal puternic

Experții te sfătuiesc să poziționezi routerul cât mai sus în camera în care îl ții. Astfel, vei avea cea mai bună șansă să primești un semnal puternic în mai multe locuri din casă. Dacă apelezi la această soluție, există șanse mai mari ca gadget-urile tale să se conecteze mai ușor la Internet. 

„Recomandăm să pui routerul la o înălțime de 1.5 – 2.1 metri de podea, fără să fie obstrucționat de obiecte,” recomandă experții Ritter Communications, din SUA, ce sfătuiesc unde să ții routerul WiFi, scrie useit.ro.

Routerul tău emite unde radio care se răspândesc în sus și în jos de la sursă. Dacă poziționezi routerul la o distanță bună de podea, atunci vei avea semnal pe o arie mai mare,” au continnuat aceștia. Așa că cea mai mare greșeală e să lasă routerul WiFi într-un colț pe podea, în spatele unor obiecte, fără să te gândești la ce înălțime trebuie să-l ții.

Ar trebui sau nu să deconectați routerul noaptea

Deși nu puteți preveni complet expunerea la undele de frecvență radio, o puteți menține la minimum. Și una dintre cele mai bune modalități absolute de a vă reduce drastic expunerea este să opriți wifi-ul pe timp de noapte. Pentru multe case, oprirea routerului sau dezactivarea conexiunii Wi-Fi nu afectează prea mult pentru că dormiți.

Este sigur sau nu să dormi lângă un router WiFi

Este sigur să dormi lângă un router deoarece produce unde radio care, spre deosebire de razele X sau razele gamma, nu rupe legăturile chimice și nu provoacă ionizare la om. … Aceste valuri se deteriorează, de asemenea, rapid, pierzându-și puterea pe măsură ce se îndepărtează de router.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Colectie bancnote vechi png
original declaratii presa ambasada sua 7 mai 2024 2 jpg
cutremur jpg
Bere jpg
sticle plastic jpeg
droguri praf cocaina shutterstock 2081236753 jpg
legume verzi jpeg
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net